Yardım edin bilgisayar açılmıyor!!!

memoli_vip1
17-10-2007, 18:33   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
84 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

Ya bugün bilgisayarı açmaya kalktım açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.Korktum bende acaba işlemcimi yandı dedim çünkü bir daha aynısı olmuştu.İşlemci fanının tabanı bakır ve geçenlerde akasa termal macun aldım.Hemen fanı söküp termal macuna baktım.Macun erimiş.Nedense bu macun eriyor diğer macunlar yapışıp kalıyor.Sonra fanı tekrar taktım ve 1-2 kez açıp kapattım ve ne hikmetse çalıştı.Birde bilgisayarın olduğu oda buz gibi.Acaba işlemci soğuğun ve macunun etkisi ile donup çalışmıyor olabilir mi?Bende özellikle o odaya koydumki işlemci çokı ısınmasın diye.İşlemcimde pentium 4 3.0 630 herhalde en çok ısınanlarından.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Pek anlatamadım kusura bakmayın acele ettim!!!

swordmaster_65
18-10-2007, 00:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,176 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Bilgisayarıı actıgında kısa bip sesi gelmiyorsa bilki işlemcinde bir sorun vardır ama bip sesi geliyorsa ekran kartına felan bir bak derim.
ama işlemcidense yanma ihtimali cok zor sök bir işlemciyi macunun durumuna bak erimiş akmıs olabilir tazele bir yada anakartın işlmeci takılan yerinde bulunan pinlerde bir yamulma kayma felan varmı cok dikkatli bak temassızlıktanda olabilir.

azrail_affetmez
19-10-2007, 21:40   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
87 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

işlemcin yanmış olsaydı fanı söküp taktığında da makine çalışmazdı. ayrıca işlemci yanması çok zor bir olasılık arkadaşım yıllardır teknik servislik yapmışlığım var yanmış işlemci hiç göremedim. ama şunu söyliyim rutubetli ortamlarda pc lerde bu tarz sorunlar oluyordu. görüntü gelmiyorsa eğer bilgisayarına anakartında çatlak olabilir veya FSB yolu üzerinde bir parçadan (rem, ekran kartı CPU) kaynaklı olabilir.genelde rem yuvasının değiştirilmesiyle veya ekran kartının çıkartılıp tekrar takılmasıyla bu tip sorunların pekçoğu çözülür. (eğer bozuk parçası yoksa)