Yardım edin lütfen yalvarıyorum artık kafayı yicem

muratzai0667
19-02-2013, 13:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Casper model laptop var. Daha alalı 3 ay gibi bi süre oldu. İnternet kartım İntel (R) Centrino (R) Wireless-N 1030. Yurtta kalıyorum ve yurt internetinde Mac filtreleme var. Kullandığım işletim sistemi Windows 7 Home Premium Sp 1 / 64Bit. Servisede gönderdim fakat sonuç aynı. İnternette şifreleme yok sadece mac filtreleme var. Eskiden wpa2 şifreleme vardı şifreyi girip sorunsuz bağlanıyordum. Mac adresimde sorunsuz bir şekilde modeme girildi. Fakat bağlanamıyorum. İnternet geliyo 15 saniye sonra sınırlıya düşüyo. Gece veya sabah bi bakmışım internete bağlıyım. Bi kaç saat sonra yine aynı sorun. Sınırlıya düşüp geliyo. Devamlı bi hareket var. İnternet bağlantısı geliyo gidiyo geliyo gidiyo. Odamdaki bi kişininde sorunu aynı. Onunda wireless kartı İntel. Usb wireless adaptor aldı ve bu sorundan kurtuldu. Bende aldım bende sorundan kurtuldum ama usb kartın yerini tuttmuyo daha yavaş bi internet oluyo. Bana git daha iyisini al falan demeyin ben bilgisayardan interneti kullanmak istiyorum. Lütfen bana yardım edin.

Modemde falan hiç bi sorun yok. Herkes kullanıyo. Bu sorun bi kaç kişide var. Otomatik ip atıyo. Bendede öle olması lazım. Ama biriyle çakışıyo falan olabilir miyim ? Çünkü yurtta bi kaç kişi varkende sorunsuz kullanıyorum

MFBYazilim
20-02-2013, 14:36   |  #2  
MFBYazilim avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
27 mesaj

Merhaba ;

Öncelikle şunu söyleyebilirim ki kullandığınız wireless kartının herhangi bir sorunu yok. Yurtlar da vb. çoklu kullanan yerlerde sıklıkla oluşan bir sorun. Zaten siz olayı çözmüşsünüz buna diyecek pek bir kelam yok. Laptop'unuzu gönül rahatlığı ile kullanın derim. İyi bir usb adaptör aldıktan sonra neden aynı verimi alamayasanız ki ? 

Şu işlemleri dene umarım sorunun çözülür. 

Ağ bağlantılarını görüntüle

Bağlantılar>kablosuz ağ bağlantısı > Özellikler> İnternet Protokolü Sürüm IPV4 > Aşağıdaki IP adreslerini kullan > SIRASIYLA

Aktif olan İP adresi kısmına D-Link için 192.168.1.5 >Alt Ağ Maskesine 255.255.255.0>Varsayılan Ağ Geçidine 192.168.1.1 yazıyorsun.
Eğer Modeme erişim İP sini değiştirdiysen yada üçüncü nesil D-Link kullanıyorsan>default İP 10.0.0.2 olabilir.Bu durumda sırasıyla ;
10.0.0.5>255.255.255.0>10.0.0.2 girmelisin...

Burdan da anlamak için bakabilirsin ; Ip verme

MFBYazilim
20-02-2013, 14:37   |  #3  
MFBYazilim avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
27 mesaj

Ek olarak durumu bana bildir olmazsa başka yollardan bakarız çözeriz.