1 sene önce aldığım laptopta oyun oynayamıyorum. Sorun şu oyun ilk açıldığında bir sorun yok ancak bir süre sonra ağırlaşmaya başlıyorum.Bunu küçük ya da büyük çoğu oyunda yapıyor.
Örneğin call of duty ,crisis,Wolfstain 2 v.b...
Oyun açıldıktan sonra sonra fps aşırı düşüyor ve bir süre sonra tekrar oyun akıcı oynanmaya başlıyor.
Formattan sonra sorun çözülmedi.
İşletim sistemi windows vista home 32 bit orjinal Nvidia geforce 9600M GS ekran kartı 2 gb ram Tüm donanım sürücülerinin en güncel hali yüklü.1 senedir böyle bir problem yoktu.Yeni ortaya çıktı. Please help me !
Yardım edin oyun oynayamıyorum.(Casper Nirvana)
tahmin ediyorum bu sıcaklıkla ilgili bi işlemci veya ekran kartı sıcaklığına bakarmısın oyun oynarken?:
bence sistemde bir virüs taraması yap sonra ccleaner gibi programlarla sistemi temizle ardından game boosterı kur ve oyun kipini aktifleştir laptopun içini temizle kullanırkende altına fan çıkışını kapatmıycak şekile kitap vb. birşey koy
laptop temizliği: http://www.laptopturkiye.com/laptop_temizligi.htmTeşekkürler !
Yukarıda anlattığım sorunum çözülmüştür.Tüm yazılımsal çözümleri denedikten sonra sorunun donanım ile ilgili olduğu kanısına vardım.İşlemci kullanımı %100 e vuruyordu.Oyun oynamak için aldığım laptop ile sadece internette gezebiliyordum. sorun şuydu.İşlemciyi soğutan fan kurum ve pislikle dolmuştu.Bu yüzden işlemci çok ısınıyor ve performansı düşüyordu.Kendim dizüstünün içini açtım ancak sökmeye cesaret edemedim.Bilgisayarcıda içine baktık o zaman neden zorlandığını anladım.Fan pislikten çok az dönüyordu.İçine ne kadar toz varsa girmiş.Fanı temizleyip,macunu yenileyince Bilgisayar ilk aldığım günlerdeki gibi. Benzer sorunları yaşayan arkadaşlar işlemcilerini temizleyerek sorunun üstesinden gelebilirler diye yazmak istedimm.
Ben de Biosun Q3B62 sürümü var.
Bios u güncellersem performans artışı olur mu nasıl güncellerim kısa yoldan.
Tam anakart adını yazayım EVEREST Ultimate Edition
Anakart Özellikleri
Anakart Kimliği
Anakart Adı
Quanta TW8/SW8/DW8
Veri Yolu (FSB) Özellikleri
Yol Türü
Intel AGTL+
Yol Genişliği
64 Bit
Gerçek Saat
267 MHz (QDR)
Etkin Saat
1067 MHz
Band Genişliği
8533 MB/s
Bellek Yolu Özellikleri
Yol Türü
Dual DDR2 SDRAM
Yol Genişliği
128 Bit
DRAM:FSB oranı
12:8
Gerçek Saat
400 MHz (DDR)
Etkin Saat
800 MHz
Band Genişliği
12800 MB/s
Çipset Yolu Özellikleri
Yol Türü
Intel Direct Media Interface
Çok eski bir versiyona sahipsin
sıralama şöyle gider
Q3B....
Q3C...
Q3F...
Q3G...
sonra önemseyeceğin yukarıda noktalı kısımlardaki rakamlar.
Performans artar diye birşey söyleyemem ama bios güncellemesiyle ekran kartı biosunuda güncelliyor. biosun insyde herkes yabancı hatta güncelliştirmesi yok derler fakat aslında kum gibi güncelleştirmesi mevcut.
Ben akşama sana detaylı bilgi içeren resimli anlatım hazırlayayım aslında çok basit ama püf noktalarına dikkat etmek lazım :) Ayrıca elimde windows 7 yi crack kullanmadan etkinleştirebileceğin modlu bioslarda var :) Tek sorun Casper logosunun değişecek olması fakat bana şuanki biosunu yedekleyip gönderebilirsen onuda hallederim :)
Bende bios güncelleme konusundan muzdaripim quanta tw8 anakartını kullanyrm bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirm BIOS Sürümüm : Q3F71
Daha önce verilmiş ama ihtitacı olanlar için yeniliyorum kendi uploadımdır. casper nirvana TW8 EAA-89 orjinl bios: http://rapidshare.com/files/3664797470/Q3C42.fd
bios yükleme aracı win7 32-64 bitte çalışabilir : http://rapidshare.com/files/2523 ... -AlternatifBlog.rar