YARDIM LÜTFEN

firat34
29-06-2007, 13:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Selam arkadaşlar sorunum şu;

bilgisayarım son bir haftadır birden kendi kendine kapanmaya başladı olay şöyle oluyor ben işlem yaptığım sırada birden ekran gidiyo ama klavye ve mausa elektirik geliyo yani sanki sadece ekran kapanmış gibi oluyo ama hiç bir şekilde geri açılmıyor reset atmam gerekiyor. Bazende ekran renkler görüntüler falan bir birine giriyori işlem yapılamaz oluyor ve sonuç reset. bazende bunlar olurken mavi ekran çıkıyor ama ekran karıştığı ve için görüntü bozuk oluyor ve okuyamıyorum hatayı sizce ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum...

Borga-x
29-06-2007, 14:07   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Ekran kartın veya monitorunde veya PSU'nda bır sorun var. Ekran kartın yerıne tam oturmuşmu bakman lazım veya. Eğer ekran kartında güç girişi varsa bunları kontrol et. Psu bozulmuş olabilir.Bu aralar hıc voltaj dalgalanması yaşadınızmı? yaşadıysanız buyuk ıhtımal PSU sorunlu. Varsa başka bır PSU deneyın
Monitoru başka bır bılgısayarda deneyın. Kablo ucundakı mavı bağlantı konektorunu kontro edın yerıne takarken eğilmiş bir pin olabilir onu kıbarca bır cımbız veya ufak kargaburnu ıle duzeltebılırsın.

firat34
29-06-2007, 14:31   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. ekran kartını falan kontrol ettim yerine tam takılı gibi ama PSU yu kontrol etmedim bir arkadaşım daha ondan şüphe ediyor dediğin gibi kontrol edebilirim ama şuda var pc buna rağmen uzun süre çalışıyor arada kapanıyor sadece tekrar teşekkür ederim yardım için.... BAŞKA FİKRİ OLAN VARMI ARKADAŞLAR

erkanc
29-06-2007, 15:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

Anakarttan da kaynaklanabilir borganın dediği gibi psu dan da yapabilir bu sorunu pc yi görmeden halletmek zor ama göremediğimiz için buradan bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz bence servise götür derim ciddi bir hataya benziyor psu bulabilirsen bir dene eğer o değilse işlemci sıcaklıklarını kontorl et derim ayrıca açılışta filan bip sesleri geliyormu kasadan onlara da bak ama servise gidecek gibi

firat34
29-06-2007, 15:36   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj

erkan teşekkür ederim yardımın için sıcaklık konusuna önlem olsun diye kasanın kapaklarını açtım açıkta kullanıyorum ve cama yakın yani ısınmasın diye elimden geleni yapıyorum... sanırım haklısın servis yolu gözüktü bize :(