Windows 7 nin elinden çektiklerimden sonra ne varsa yine bizde var deyip Pardus kurmaya heveslendim ve topluluk dosyasını indirip cd ye yükledim ancak kurulumda sistem halted yazısı çıkıyor bu arada virtualboxa kurmaya çalışıyorum önce denemek maksatıyla bu konuda ne yapabilirim yol gösterin lütfen
Yardım Lütfennnnnnnnnnnnnn
virtualboxda hata verebilir, Stabil sürümü indirseydiniz iyi olurdu. Pardusu normal boot edip kurun bios güncel ve standart ayarlarda olsun sadece boot ayarlarını ayarlayıp formata geçebilirsiniz. Win7de ne sorunu vardı Yazsa idiniz ona da yardımcı olurduk.
pardus yerine mint'i kurmanı tavsiye ederim...
her iki işletim sisteminide denedim, pardus aşırı kasıyor, mint kuş gibi antika LG x130 minibook'ta bile rahatlıkla kullanıyorum. iş yerimde P4 işlemci, 1 GB RAM üzerinde uçak gibi, ayrıca kullanımı daha basit geldi bana, windows 7 yüklü PC ile Mint arasında çok rahat dosya paylaşımı falan yapabiliyorsun, Pardus'ta da dosya paylaşımı imkansız değil tabii ama biraz uğraştırdı. benim şahsi görüşüm mint'ten yana isteyen pardus kullansın..niye bir gün kullandın mı? sorunsuz hızlı ve ısınma sorunu yok... Pardus 2013 kurumsal 64B çok iyi olmuş... Debian 7.1 tabanlı ve steam ondada çalışıyor...
Mint i indirip kurarsan sıkıntı çıkmaz:) bende yaptım pardus kurumsal gnome 2013 686
pardus kullanim olarak iyi guzel ben cok sevdim pardus kukullanmazsan ubuntu sahsen fikrim
merhaba bende pardusu bir ara sanallaştırdım ama sonra vazgectim evet wın 7 tam anlamıyla ömrünü tamamladıonun yerıne degişik sürümle deneyebilirsiniz bir konu daha system halted hatasının tek sebebı internette indirdiginiz yazılımın cd den boot edilememesı cd yi yazdırım bilgisayarınız calıstırmayı deneyın eger bu hatayı vırtual box da alıyorsa nız sorun ındırdıgınız dosyası fiziksel diskiniz üzerinde acılmamasından kaynaklanıyor olabilir tavsıyem cd nı sanal makınada boot etmek ıcın sanal cd nınız makınanıza tanıtmanız ıyı calısmalar