Selam arkadaşlar w7 de pc yi uyuma moduna geçirdiğimde internet bağlantısını esıyor ben kesmemesını ıstıyorum kı oyun muzık flım gıbı dosyaları ındırebıleyım uyuma modunda ıken ınternet baglantısını aktif olması gerekıyor nasıl yapabılırım bılgısı olan lutfen yardım etsın
[ YARDIM ] Uyku modunda download yapmıyor
aktif olarak çalışmayan anakartın , işlemcinin, hdd nin ,ram in vs... nasıl indirme yapmasını bekliyorsun eğer mümkünse bende uyku modunda oyun oynamak istiyorum !!! kardeş bu bilgiyi nerden aldın bilemiyorum benim anladığım kadarıyla böyle birşey mümkün değil
:) google de arattıgım zaman bazı seyler bulabılıyorum kardes ama ben en dogru bılgının burdan gelecegı ınandıgım ıcın burda yazdım boyle bırsey yapabılırmıyım cunku bazı sıtelerde bıseler dedı uyguladım ancak olmdı dedım dıgrusunu burdan ogrenebılırım ama galiba olmuck ben mesela gece pc yı acık brakmak ıstıyorum uyku modunda ıken fazla elketrık harcamıyor yaa butun cabam bu yanı yoksa sorun degıl bıde hd 4890 kullanıyorum cok waat harcıyo pc bende kapatıyorum mecburen nyse yorumun ıcın sağol kardesım
Denetim Masası - Donanım ve ses - Güç Seçenekleri - Bilgisayarın uyku moduna geçme ayarlarını değiştir - Burada Gelişmiş güç ayarlarını değiştir e tıkla burada Sabit disk i kapatmak için beklenecek süreyi hiç bir zaman olarak ayarlayarak deneyebilirmisin. Bu yaptığımız işlemde bilgisayarın uyku moduna giriyor fakat hard disk in yine çalışmaya devam ediyor olacak bu durumda download yapabilirsin diye tahmin ediyorum.
bırak programları donanımlar kapanıyor... çalışmayan şey nasıl indirsin ki?? uyku modu o an açık olan hali bir kalıp gibi kaydediyor ve sistemi kaldığı yerden devam ettirmeye yarıyor, düşük güçte çalışması gibi birşey yok yani.
aktif olarak çalışmayan anakartın , işlemcinin, hdd nin ,ram in vs... nasıl indirme yapmasını bekliyorsun eğer mümkünse bende uyku modunda oyun oynamak istiyorum !!!Bende uyurken uyanık kalmaık istiyorum noolcak??
Neyse kardeş uyku modunda bilgisayar bir çeşit kapanmıştır zaten.Ama enerji harcamaya devam eder.Mesela uyku modundayken bilgisayarın fişini çekersen bilgisayar yeniden başladığında hata verir
Doğal olarak uyku modunda işlem yapmak mümkün değildir.
Bi Dergide Okuduydum Bilgisayar Uyku Modundayken Çok Güç Tüketiyormuş :)
Bilgisayarı uyku moduna alırsanız daha önceden bir sitede ya da herhangi bir sohbet programında oturum açmışsanız bunlar da kapanıyor.
Bilgisayarı uyku moduna alırsanız daha önceden bir sitede ya da herhangi bir sohbet programında oturum açmışsanız bunlar da kapanıyor.Al işte bir cağıl daha.Bir daha düşün.Ben Medal of Honor 2010'u oynarken oyunu alt+tab yapıyorum.Ardından uyku modu.Yemek yiyip tekrar dönüyorum.Açıp kaldığım yerden devam ediyorum.
Al işte bir cağıl daha.Bir daha düşün.Ben Medal of Honor 2010'u oynarken oyunu alt+tab yapıyorum.Ardından uyku modu.Yemek yiyip tekrar dönüyorum.Açıp kaldığım yerden devam ediyorum.Ben de olmuştu bir kaç kez 2-3 saat falan uyku moduna almıştım Chip Forum açıktı bilgisayarı uyku modundan çıkarttığımda yeniden giriş yapmak zorunda kaldım.Başıma gelmese söylemem heralde böyle birşey var diye.
işte öyle bişey olsa keşke ama yok.ama göz görmezse gönül katlanırmış ekran parlaklığını kıs iyice gereksiz program lrı kapat sonra hava çıkşına engel olmyacak şekilde pc nin üsütne bez ört bak nasıl uyku moduna geçer gözün de:)
beyler uyku modunda sadece ram çalışır oda son oturumun bilgilerini siz mousenin tuşuna tıkladığınızda cpuya yüklemek için hazır tutmak amacıyladır.
arkadaşlar bilgiler hep birbirine girmiş windows7 de neyin ne olduğu belirsiz.bazımız uyku modu kullanırken bazımız da hazırda beklet kullanıyor.zaten başlat menüsünde 2 sindede uyku yazıyor.yani bir kaç kişi uyku modundan bahsediyor başka bir kişi hazırda bekletten windows7de ayırt edilmesi biraz karışık.
hazırda beklet ile uyku modu hiç de karışık değil.
Ama laptop kullanıyorsanız ikisinde de sistem kapanıyor bu yüzden kafanız karışıyor.
Normal masaüstünde hazırda beklet bilgisayarın o anki durumunu kayedederek bilgisayarı kapatır
Uyku bilgisayarın o an ki haliyle düşük güç konumuna geçer ve bekler
İster laptopta ister desktopta olsun uyku modundaki bilgisayarın elektrik kesilirse (Laptop'un bataryası çıkarılırsa ya da tamamen biterse) kaydedilmemiş belgelerinizi kaybedersiniz
Çünkü ram'e elektrik gitmez ve ram de kendini boşaltır.
Hazırda beklette bir kaybınız olmaz çünkü herşey hdd'ye kaydedilmiştir.