Windows yardım dosyaları hasar görmüş olabilir.Bunu düzeltmek için komut satırını açın ve istediğiniz değişiklikleri yapabilmek için aşağıdaki ifadeyi komut satırına girin:
net stop helpsvc
Ardından aşağıdaki komutu kullanarak Windows yardım dosyalarının bulunduğu klasörü etkinleştirin:
cd /d C:Windowspchealthhelpctr
Şimdi aşağıdaki komutu kullanarak “PacPackagestore” alt klasörünü silin.
rd packagestore /s /q
Daha sonra aşağıdaki komut yardımıyla da aynı isimdeki klasörü etkinleştirin:
cd binaries
Yardım ve Destek Merkezi’ni hayata geri döndürmek için de Windows’a aşağıdaki komutu girin:
start /w helpsvc /svchost
netsvcs /regserver /install
şimdi farenin sağ tuşunu kullanarak görev çubuğundaki boş bir alana tıklayın ve ekrana gelen kısayol menüsündeki Görev Yöneticisi komutunu çalıştırın. Takip eden penceredeki “işlemler” sekmesinden helpsvc.exe, helphost.exe ve helpctr.exe işlemlerinden herhangi birinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. fiayet çalışan işlem varsa seçin ve işlemi Sonlandır düğmesine tıklayarak kapatın. Bunun sonucunda ekrana gelen uyarı mesajını Evet düğmesine tıklayarak yanıtlayın ve gerekirse aynı işlemi diğerleri için de uygulayın. şimdi komut satırını tekrar açın ve aşağıdaki komutu kullanarak Destek ve Yardım merkezini çalıştırın:
net start helpsvc
Eğer yardım işlevi, çalışmayı hala reddediyorsa Kayıt Defteri’nde bazı öğeler eksik demektir. Bunun için aşağıdaki kayıtları bir metin editörü yardımıyla girerek YARDIMDESTEK.REG” adı altında kaydedebilir ve daha sonra üzerine çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesTypeLib{FC7D9E00-3F9E-11D3-93C0-00C04F72DAF7}1.0#65533;win32]
@="C:WINDOWSPCHealthHelpCtrBinariesHelpCtr.exe1"
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesTypeLib{FC7D9E00-3F9E-11D3-93C0-00C04F72DAF7}1.0HELPDIR]
@="C:WINDOWSPCHealthHelpCtrBinariesHelpCtr.exe"
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesTypeLib{FC7D9000-3F9E-11D3-93C0-00C04F72DAF7}1.0#65533;win32]
@="C:WINDOWSPCHealthHelpCtrBinariesHelpCtr.exe2"
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesTypeLib{FC7D9000-3F9E-11D3-93C0-00C04F72DAF7}1.0HELPDIR]
@="C:WINDOWSPCHealthHelpCtrBinariesHelpCtr.exe"
Bunun sonucunda ekrana gelen <<uyarı mesajını>> onayladığınızda, Windows buradaki kayıtları otomatik olarak tarar ve ekler.Ardından çalışmakta olan tüm uygulamaları kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.Artık Yardım ve Destek Merkezi sorunsuz bir şekilde açılmalıdır.Kolay gelsin.
----
Edit:kullandığınız Clean veya Cleaner gibi programlar(System Mechanic,Easy Cleaner,System Cleaner,Registry Cleaner,....vb)temp,log,bak ve help uzantılı dosyaları silebiliyorlar.