yardım... hdd ve işlemci sesi kulaklığa geliyor :(

comatose
08-08-2008, 14:30   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

arkadaşlar yeni aldığım dell inspiron 1525 notebookta hdd ve işlemci statik dış sesleri bağladığım kulaklıklara geliyor.. servisi aradım hiçbir çözüm sunamadılar malesef..illa ki hata kodu istiyorlar.. tabi bunun için hata kodu bulamıyorum.. ürünü 1 hafta içinde değişim hakkım var ama donanımsal mı bilmiyorum.. ona göre arayacağım aldığım yeri.. ayrıca dell in kendi diagnostic testlerini uyguladığımda aletin entegre mikrofonu çok cızırtılı ses verdi..ama test ses geldi mi diye soruyor, sonuçta ses var ama cızırtılı.. sadece hayır ses gelmiyor dersem hata kodu veriyor.. vista kullanıyorum.. yarın sırf bunun için xpde de deneyeceğim..driverlar falan da yüklü.. LÜTFEN yardım..

Son Düzenleme: comatose ~ 08 Ağustos 2008 14:30
EREN_58
08-08-2008, 14:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
159 mesaj

ARKADAŞIM FORMAT AT BELKİ İYİ OLUR BU ÇÖZÜM YOLUNU DENEMEKDE DE FAYDA VAR. KOLAY GELSİN FORMDAKİ ARKADAŞLAR SAN AYARDIMCI OLUR.BİRDE SES DRİVE LERİNİ KALDIR TEKRAR KUR.ODA OLMAZSA DELL SİTESİNE GİR VE SES DRİVE NI İNDİR VE KUR YADA GÜNCELLEŞTİR DERİM KOLAY GELSİN.

Fatih_ARMAĞAN
08-08-2008, 14:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Mikrofonun sesini kısmayı denedinizmi ?? yada tamamen devre dışı bırakmayı ???
cihaz üstündeki gömülü mikrofon ses alıp ses çıkışına verebilir ses. mic. ayarlarını kontro lediniz..

düşük bir ihtimalde cihazınızın içinde bir şase durumu söz konusu olabilir.. ses-mic. kabloları ile ilgili..

ses sürücülerinizide güncellemenizi öneririm ??

comatose
08-08-2008, 14:43   |  #4  
OP Taze Üye
18 mesaj
EREN_58
ARKADAŞIM FORMAT AT BELKİ İYİ OLUR BU ÇÖZÜM YOLUNU DENEMEKDE DE FAYDA VAR. KOLAY GELSİN FORMDAKİ ARKADAŞLAR SAN AYARDIMCI OLUR.BİRDE SES DRİVE LERİNİ KALDIR TEKRAR KUR.ODA OLMAZSA DELL SİTESİNE GİR VE SES DRİVE NI İNDİR VE KUR YADA GÜNCELLEŞTİR DERİM KOLAY GELSİN.
bunları yaptım arkadaşım.. fayda etmedi malesef..donanımsal mı yazılımsal mı onu bir anlasam..

comatose
08-08-2008, 14:47   |  #5  
OP Taze Üye
18 mesaj

öncelikle öneriler için teşekkürler..
vista ultimate kullanıyorum ve bunda denetim masasından ses bölümüne girdiğimde ürünün kendi driverı olan sigmatelin ayarlarına giriyor..o klasik her türlü ses, mikrofon, dalga ayarı falan olan panele ulaşamıyorum malesef..

comatose
08-08-2008, 14:49   |  #6  
OP Taze Üye
18 mesaj
sakarboy
Mikrofonun sesini kısmayı denedinizmi ?? yada tamamen devre dışı bırakmayı ???
cihaz üstündeki gömülü mikrofon ses alıp ses çıkışına verebilir ses. mic. ayarlarını kontro lediniz..

düşük bir ihtimalde cihazınızın içinde bir şase durumu söz konusu olabilir.. ses-mic. kabloları ile ilgili..

ses sürücülerinizide güncellemenizi öneririm ??

vista ultimate kullanıyorum ve bunda denetim masasından ses bölümüne girdiğimde ürünün kendi driverı olan sigmatelin ayarlarına giriyor..o klasik her türlü ses, mikrofon, dalga ayarı falan olan panele ulaşamıyorum malesef..

Fatih_ARMAĞAN
08-08-2008, 14:57   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
comatose
Öncelikle Bulinkten Cihazınıza ait güncel Sigmatel sürücünüzü indirin.

Daha sonra Program ekle/kaldır dan sigmatel ile ilgili olan tüm programları kaldırın. ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Linkten İndirmiş olduğunuz Sigmatel Sürücü dosyasını bilgisayarınıza kurup tekrar yeniden başlatın.
Ve ses Ayarlarına ulaşmayı tekrar deneyin.

Ayrıca ek olarak Cihazınıza ait çok güncel bios sürümü bulunmakta bios güncellemesi yapmanızı öneririm.

Tüm güncel sürücü ve bios srümlerinizi görmek için aşağıdaki link i inceleyiniz.

comatose
08-08-2008, 15:04   |  #8  
OP Taze Üye
18 mesaj
sakarboy

Daha sonra Program ekle/kaldır dan sigmatel ile ilgili olan tüm programları kaldırın. ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Linkten İndirmiş olduğunuz Sigmatel Sürücü dosyasını bilgisayarınıza kurup tekrar yeniden başlatın.

Ayrıca ek olarak Cihazınıza ait çok güncel bios sürümü bulunmakta bios güncellemesi yapmanızı öneririm.

Tüm güncel sürücü ve bios srümlerinizi görmek için aşağıdaki link i inceleyiniz.

yukarıda da yazdığım gibi bunları ve daha fazlasını yaptım gideremedim sorunu..yazılımsal olarak son olarak xp yüklemeyi deneyeceğim..

Fatih_ARMAĞAN
08-08-2008, 15:05   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

Bios güncellemesi yaptınmı ??

denemeni öneririm..

comatose
08-08-2008, 15:09   |  #10  
OP Taze Üye
18 mesaj
sakarboy

bu windowsın eski ses ayar paneline nasıl girebilrim acaba.. bir de bu sesler bilgisyarın dışarı verdiği tiz  sesler yeni üründe normal midir?

comatose
08-08-2008, 15:10   |  #11  
OP Taze Üye
18 mesaj
sakarboy
Bios güncellemesi yaptınmı ??

denemeni öneririm..

evet o da en günceli..

Fatih_ARMAĞAN
08-08-2008, 15:13   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

ozaman tek çare işletim sistemini yeniden kurup güncel sürücüleri düzgünce yüklemeniz yönünde..

bu şekilde büyük olasılıkla çözülmesi gerekir.

eğer yine olmazsa ses chipseti yada ses bileşenleri ile ilgili donanımsal bir sıkıntı olabilir.

bana göre mikrofon bir şekilde sesi  alıyor olabilir. yazılımsal gibi geliyor bana buna benzer bir kaç olay başıma gelmişti.

comatose
08-08-2008, 15:22   |  #13  
OP Taze Üye
18 mesaj
sakarboy
ozaman tek çare işletim sistemini yeniden kurup güncel sürücüleri düzgünce yüklemeniz yönünde..

eğer yine olmazsa ses chipseti yada ses bileşenleri ile ilgili donanımsal bir sıkıntı olabilir.

bana göre mikrofon bir şekilde sesi  alıyor olabilir. yazılımsal gibi geliyor bana buna benzer bir kaç olay başıma gelmişti.

bu aleti freedos olarak aldım..şimdi vistadan xp ye geçmeden yeniden freedos kurmalımıyım.yoksa direct xp cdsiyle başlatarak vistanın üstüne kursam yine format olmuş olur mu? ..freedos cd si falan var elimde..  arkadaşım buarada yardımlar ve bilgi için çok sağol

Fatih_ARMAĞAN
08-08-2008, 15:26   |  #14  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
comatose
bu aleti freedos olarak aldım..şimdi vistadan xp ye geçmeden yeniden freedos kurmalımıyım.yoksa direct xp cdsiyle başlatarak vistanın üstüne kursam yine format olmuş olur mu? ..freedos cd si falan var elimde..  arkadaşım buarada yardımlar ve bilgi için çok sağ
:9 gerek yok öyle bişeye..

direk hangi işletim sistemini isteyosan tak kur :)

comatose
08-08-2008, 15:54   |  #15  
OP Taze Üye
18 mesaj
sakarboy
:9 gerek yok öyle bişeye..

direk hangi işletim sistemini isteyosan tak kur :)

ok teşkkürler..bir de bu bahsettiğim seslerin 1 haftalık üründe dışarı gelmesi normal mi?? çoğu notebookta hiç olmuyor bu sesler..

Fatih_ARMAĞAN
08-08-2008, 15:56   |  #16  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
comatose
ok teşkkürler..bir de bu bahsettiğim seslerin 1 haftalık üründe dışarı gelmesi normal mi?? çoğu notebookta hiç olmuyor bu sesler..
sessiz bir ortamda dışarı ses verebilir HDD. fan sesi vb.

Birçok modelde varbu ses olayı.. bazı modellerde tabiki ses olayı oldukca düşük hatta hiç yok gibi.. Bu konuda Dell in yeni çıkan serileri oldukca başarılı..

Bahsettiğin dışarı ses verme olayı toshiba da hp de ve bir çok markaların çoğu modelinde var..

sana özgü bişey değil yani..

comatose
09-08-2008, 16:13   |  #17  
OP Taze Üye
18 mesaj
sakarboy

hocam öncelikle dün vistanın yerine xp profesyonel sürümünü kurdum.. xp de ilk yüklediğinde hiçbir ses aygıtı veya driverı falan olmadığı zaman bu bahsettiğim sesler yoktu..tabi olması gerken sesler de yoktu normal olarak.. daha sonra dell sitesinden tavsiye edilen ve doğru olduğundan emin olduğum xp ses driverını kurdum ve hem aletin sesi hem de sorun çıkaran sesler geri geldi malesef.:(... daha sonra gene kullanmak istediğim vistayı eskiden birşey bırakmadan yeniden kurdum.. ama vistada driver falan yüklemeden sesler vardı.hem normal sesler hem de şikayetçi olduğum sesler . yani xp deki gibi sessiz değildi.. sonra bu sefer vista için olan dellin ses driverını yükledim...sonuç aynı sesler gene var... kısaca sadece xp de hiçbir ses bileşeni yokken kurtulabildim sesten.. şuanda ne yapmalıyım.. donanımsal mı? değişime başvurmalı mıyım?sadece 4 günü kaldı arızalı ürün değişim hakkı için.. hocam cevabını bekliyorum.. teşekkürler..

Fatih_ARMAĞAN
09-08-2008, 19:26   |  #18  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
comatose
hocam öncelikle dün vistanın yerine xp profesyonel sürümünü kurdum.. xp de ilk yüklediğinde hiçbir ses aygıtı veya driverı falan olmadığı zaman bu bahsettiğim sesler yoktu..tabi olması gerken sesler de yoktu normal olarak.. daha sonra dell sitesinden tavsiye edilen ve doğru olduğundan emin olduğum xp ses driverını kurdum ve hem aletin sesi hem de sorun çıkaran sesler geri geldi malesef.:(... daha sonra gene kullanmak istediğim vistayı eskiden birşey bırakmadan yeniden kurdum.. ama vistada driver falan yüklemeden sesler vardı.hem normal sesler hem de şikayetçi olduğum sesler . yani xp deki gibi sessiz değildi.. sonra bu sefer vista için olan dellin ses driverını yükledim...sonuç aynı sesler gene var... kısaca sadece xp de hiçbir ses bileşeni yokken kurtulabildim sesten.. şuanda ne yapmalıyım.. donanımsal mı? değişime başvurmalı mıyım?sadece 4 günü kaldı arızalı ürün değişim hakkı için.. hocam cevabını bekliyorum.. teşekkürler..
Bence sen yapıcağını yaptın..

Servise götürmelisin hiç vakit kaybetmeden..

özelliklede anlatmalısın bir kaç kez yazılım silip yüklediğini vs. başka çare yok..

comatose
13-08-2008, 17:26   |  #19  
OP Taze Üye
18 mesaj
sakarboy
Bence sen yapıcağını yaptın..

Servise götürmelisin hiç vakit kaybetmeden..

özelliklede anlatmalısın bir kaç kez yazılım silip yüklediğini vs. başka çare yok..

hocam bahsettiğim aleti yarın başka bir modelle değiştirmeye karar verdim..malesef ne bu sorunu ne de fanın sürekli çalışmasını engelleyemiyorum..3 ürün yazdım sessiz çalışma konusunda hangisini tavsiye edebilirsin? 1525 i verip 100 200 arası üstüne para verip bunlardan birini alacağım yarın.. bi zahmet fikir verebilir misin.. dell den çekinmeye başladım. gene de xps ve vostro da da bu sorunu veya fan sorununu yaşar mıyım acaba.? toshiba var bütçeme göre 1 tane de  o nasıldır.. konu açtım.. yardım edebilirsen çok makbule geçecek.. 1 günüm kaldı..

Fatih_ARMAĞAN
13-08-2008, 17:48   |  #20  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

ilk baştaki dell xps ;)

comatose
13-08-2008, 17:55   |  #21  
OP Taze Üye
18 mesaj
sakarboy
ilk baştaki dell xps ;)
kulaklığa gelen ses 2 adet 1525 de de vardı.. bunda da aynı yerde ve şekilde kulaklık girişi, acaba aynı sorun var mıdır diye korkuyorum..

Fatih_ARMAĞAN
13-08-2008, 18:10   |  #22  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

satın alırken dene bence öyle bir sorun imkansız.. senin cihaza özgü bir sorun bence.. ses sorunu

comatose
13-08-2008, 18:21   |  #23  
OP Taze Üye
18 mesaj
sakarboy
satın alırken dene bence öyle bir sorun imkansız.. senin cihaza özgü bir sorun bence.. ses
yok hocam ya 2 tane 1525 ürün denedim aynı.. ayrıca dell community abd forumlarından baktım orada da çok şikayet var dellin bazı modellerinde.. kulaklık mikrofon girişi önde yapılmış ondan olabilir.. hatta touchpade elini tıklayınca çıkan ses bile kulaklığa geliyor..windows sesini kastetmiyorum..bide çınlama sesi gibi ince tiz ses var..