yardım

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
babacoos
26-11-2005, 16:48   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

MERHABALAR
EKRAN KARTIMI NVDİA GEFORCE 2 64 MB TAN ATİ RADEON 9500 256 MB YÜKSELTTİM.İYİMİ YAPTIM KÖTÜ MÜ YAPTIM BENDE BİLMİYORUM.KACKERE BİLGİSAYARA FORMAT ATTIGIMI HATIRLAMIYORUM.ATİ EKREN KARTININ DRİVERINI YUKLEDİKTEN SONRA BİLGİSAYARI HER RESTART YAPTIGIMDA AÇILŞTA EKRAN YAKLASIK 3-4 DAKİKA KARARMIŞ BİR SEKİLDE BEKLİYOR.DAHA SONRA AÇILIYOR.GÜVENLİK MODDA NORMAL AÇILIYOR.BİLGİSAYARCI BİR ARKADAŞIM BİOS AYARLARIYLA İLGİLİ OLABİLR DEDİ.BİOS AYARLARINI HİGH LOAD BİOS DEFAULT YAPTIKTAN SINRA NORMAL AÇILIYO AMA USB PORTLARI KAPALI DURUMA DÖNÜYO.PORTLARI AÇTIKTAN SONRA AYNI PROBLEMİ YAŞIYOM.ATİ.COM DAN SON DRİVERLARINIDA YUKLEDİM.FAYDA YOK...ATİNİN PROBLEMLER İÇİN ACMIS OLDUGU BİR SAYFADA AYNI PROBLEMDEN BAHSEDİYOR.
ANAKARTIN AGP SÜRÜCSÜNÜN TEKRAR YÜKLENMESİ GERKİYOMUSS..DAHA DENEMEDİM.AKSAM EVE GİDİNCE DENİCEM.EGER SİZLER BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ MENUN OLURUM.ETRAFIMDAKİ BİLGİSAYARCILAR COK MESGULLER!!!!
SİMDİDEN TESEKKURLER

darkstar
27-11-2005, 21:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

sevgili arkadasim bu msji gormedim birazda uzun yazdigin icin okumadan atlamista olabilirim herneyse hemen konuya giriyorum sunu bi denersen belki ise yarayabilir.... ise yaramazsa kasilastigin seyin durumuna gore biseyler yaniden dusunmeye calisiriz.....

oncelikle windows tusuna basili tutarken pause tusuna basarak sistem ozelliklerini ordan donanimi ordanda aygit yoneticisini calistir. ondan sonra ekran kartinin ozelliklerinden kaynaklar kismindan İRQ da kullanilan sayiya bak daha sonra da universal serial bus cont. yani usp den senin ekran kartinla ayni İRQyu kullanan kismi bulup uzerine cift tiklayarak kullandigi kaynagi degistir yani bu cakismayi ortadan kaldir buyuk ihtimalle sorunun cozulmesi gerekiyor... eger olmazsa ekran kartininkini degistir o zaman cozulecektir.. cozulmezse buraya geri cevap at ama karsilastigin durumlari ayrintili bi sekilde yazarsan daha kolay yardimci olurum.. kolay gelsin...

Son Düzenleme: darkstar ~ 27 Kasım 2005 21:55
babacoos
29-11-2005, 14:09   |  #3  
OP Yeni Üye
30 mesaj

ilgin icin tesekkurler.hemen eve gidip yazıcam.ayrıntılı bilgi veririm sana.insallah problemi cozeriz.bu arada format attktan sonra ekran kartını yuklememeyi denedim.iki gun hicbir problem yoktu.dun aksam tekrar aynı problemle karsılastım.sanırım  ekran kartının driverlarıyla ilgili bisey deil.

babacoos
30-11-2005, 16:34   |  #4  
OP Yeni Üye
30 mesaj

arkadasım merhaba
dediklerin hepsini yaptım.ekran kartının IRQ  16  .Diger usb lerdeki kaynaklara baktım.hicbirinin IRQ sü 16 degil.17 inç flat lcd ekranım var.ekran kartıyla bu monitör çakışyo olabilir mi?belki de monitör bu ekran kartını desteklemiyor.Bilemiyorum.hersey olabilir.Sorunun ekran kartının sürücüsünden olmadıgı belli.cünkü ekran kartının sürücsünü yüklememe ragmen aynı problemi yasıyorum.ayrıca aygıt yöneticisinde  ekran bagdastırıcılarda iki, tane ekran kartı yüklü gözüküyor.  RADEON    ve  RADEON SECONDARY  alt alta sıralanmıs bir sekilde duruyor.bunlardan birini silince ekran kartının sürücüsünü tekrar yüklemem gerekiyor.güvenlik modda actıgımda acılısta herhangi bir problem yasamiyorum.
biraz kafa sisirdim kusura bakma

darkstar
30-11-2005, 22:30   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

arkadasim iki tane gorunuyor olmasi cok normal.. cunku iki ayri mointor cikisi var o yuzden. sen uspler kapaliyken hersey normal demissin bende o yuzden buraya odaklandim... sen eniyisi uspleri biostan kapat eger gercekten tekrar cakisma olmazsa yani hersey normal olursa bilki soyledigim seyden bu cakisma eger oyle olursa o zaman ekran kartinin  İRQ sunu dogru duzgun calisana kadar denersin...

guvenli modda zaten sorun yasamaman cok normal cunku adi ustunde yani guvenli mod burda suruculer falan yuklenmiyo... yani ekran kartinin suruculeri yuklenmedigi icin boyle bi sorunla karsilasmiyorsun...

birde yanlis suruculeri yukluyo olabilirsin yada yanlis sekilde yukluyo olabilirsin..  eger sordugun sorunun basindaki sekilde cozuluyorsa sorun suruculerle ilgili degildir yani sayet biostan default ayarlariyla sorun yasamiyosan sorun suruculerde degil...

sen eniyisi su yukardakileri dene olmazsa msnden konusalim..