başladığıda notebook markası çıkıyor donuyor F2 ye bastğımda biosa girmiyor bu çıkıyor; ultra dma mode-5 s.m.a.r.t. capable and status ok sorun harddisk mi yardım edebilirmisiniz.
yardım
Formatmı attınız işetim sisteminimi göçtü. Bilgisayarın açma tşuna basınca direk delete tuşuna basarak biosa girin ve ilk menüden harddisikinizi bulup ayarlarından smart seçeneğini diasable seçin. İşlemi F10 ile kaydedip çıkın.
format attım işletim sistemi kurarken yeniden başlat dedi başlattımbu çıktı biosa girilmiyor ancak harddiski çıkartıp f2 bastığımda biosa giriyorum harddisk varken bu yazı ve biosa girilmiyor fakat ekranda harddiski görüyor altında da bu yazı
ultra dma mode-5 s.m.a.r.t. capable and status ok
delete ile girmeyi denediniz mi?
sanki sorun biosunuzdan ziyade harddiskinizden gibi. Harddisk takılı iken biosada girilmiyorsa bu harddisk tanımlanamıyor demektir. Servisinizle görüşmenizi öneririm. Garantisi yoksa söküp masaüstü bilgisayara ikincil olarak takıp komple (mbr dahil) biçimlendirip sonrasında kendi bilgisayarınızda deneyebilirsiniz. Yada önce sistemi xp cd ile açmayı deneyin.