yardım :(

payelos11
04-02-2012, 20:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2012

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Henüz bir şey paylaşmadan bir şeyistemenin ne kadar görgüsüzce olduğunu bildiğim için özür diliyorum. İnşallahileride elimden geldiğince benim de yardımım dokunacak forumdakilere.

Bir program türü arıyorum, yani böyle bir şey var mı anlamında. Şimdibir örnek vererek anlamanızı sağlayayım; Programımız edebiyat üzerine olsun..Bunun çeşitli altbaşlıkları vardır. Sözgelimi altbaşlıklarından biri batıedebiyatı. Onun da romantizm, onun da Victor Hugo, onun da Sefiller olsun.Bunlar bir site haritasında, bir indexte rahatça görülebilmeli.Ve ben o indexteistediğim zaman Sefillere bir alt başlık eklemeliyim. Ve bu altbaşlıklardan herbiri benim önümde sınırsız uzunlukta boş bir sayfa olarak uzanmalı. Yani içinisonradan doldurmalıyım. Veya tüm araştırmalarımı yaptım, bu süreçte farzedelim,Arap edebiyatını eklemek istiyorum. Örneğin hali hazırda bir defteryazıyorsanız bunu araya sıkıştıramazsınız. Kağıtlar, dosyalar, word dosyalarıda belli bir hiyerarşide olmaz, hiyerarşiyi klasörle yapsanız tüm resmi birarada göremezsiniz. Kağıtlarda, dosyalarda da kopyala yapıştır özelliği yoktur.Kategoriler esnek olmalı yani. Yani tabiri caizse, aşağı yukarı bir vikipediistediğimi söyleyebilirim. Şimdi gelelim zor olan kısma…

Vikipedi bir internet sitesidir. Yazılımı mükemmeldir, benim istediğimtürün çok üstündedir. Wiki hizmeti veren hazır siteler vardır. Ama bençalışmalarımı kimsenin görmemesi için, şifreli de olsa bir internet sitesidüşünmüyorum. Ha, internete bağlı olmadan yukarıda söylediğim tarzda bir şeyichm ile yapabiliriz, ama chm formatının belli bir sayfa düzeni yoktur, eskiinternet siteleri gibi olduğu için çirkin bir görünüm arzeder. Yani A4boyutunda yazmazda ekran boyutunda yazar.
Tek bir cümleyle özetlersek; Vikipedinin internete bağlı olmayanı,chm’nin A4 boyutunda yazılanı :)

Yardımlarınız için özellikle şimdiden teşekkürler :)