benim format attıktan sonra hardisk 2 bölümlü C ve D . ben C gb büyültüp D gb azalmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim.bu mümkün mü?
not:format atmadan
yardım
Önce diskin partisionlarını silin. Sonra yeniden oluşturun. Oluşturma sırasında C ve D'ye atayacağınız GB sayısını veya bölme yüzdesini belirlerseniz isteğiniz yerine gelmiş olur. Partisiondan sonra bilgisayarınıza format atıp işletim sistemini yeniden kurmanız gerekmektedir. Bunları yaparken bütün bilgileriniz de uçup gider, bilginize.
a.) Sistemniz vista ise D bölümünü silip C yi disk yönetiminden genişlet seçeneği ile istedğiniz kadar genişletip geriye kalanla tekrar D'yi oluşturabilirsiniz.Ne yazık ki Xp de böyle seçenek mevcut değil.
b.) XP de Partition Magıc ile bu işlemin yapılabildiği söylenir ancak genelede yapılamaz sistem gider.
khramna.) Sistemniz vista ise D bölümünü silip C yi disk yönetiminden genişlet seçeneği ile istedğiniz kadar genişletip geriye kalanla tekrar D'yi oluşturabilirsiniz.Ne yazık ki Xp de böyle seçenek mevcut değil.bende vista home basic var.şu işlemleri yaptım
b.) XP de Partition Magıc ile bu işlemin yapılabildiği söylenir ancak genelede yapılamaz sistem gider.
bilgisayar yönetimini açtım ordan depolama disk yönetimden D bölümünü sildim ve C BÖLÜMÜNE GELDİM AMA BİRİMİ GENİŞLET AKTİF DEĞİL
NE YAPMALIYIM
D den sildiğiniz kısım ham biçimlenmemiş alan olarak gözükmeli. Yinede olmuyorsa bu demektirki kurulumda C olması gereken alanı D , D olması gereken alanı C olarak biçimlendirmişsiniz. Siz en iyisi C yi artırmak istediğiniz kadar büyüklikte yeni birim oluşturup biçimlendirirken disk olarak değilde dosya olarak C ye bağlayın. Herhangi bir dosyanızı buraya taşımayı düşünün.(Örn. Program fles, belgelerim, resiler,müzikler)yada format atıt sıfırdan kurulum yapın.