Herkese merhaba,
Bir kaç gündür fotoğrafçılıkla aşırı derecede ilgilenmeye başladım, neden oldu nasıl oldu bilmiyorum ama acayip bi heveslendim bu işe. Yalnız gelecek vaat eden amatör bir fotoğrafçı olarak:)) çeşitli forumlardan, sitelerden öğrendiğim bilgiler ışığında kendi aklımca bazı kriterler oluşturdum ve yaklaşık 30 tane kadar her markadan dijital fotograf makinesi buldum, bunları yine kendimce eleyerek sayılarını 11 e kadar düşürdüm, ancak bundan sonrasını tecrübesi olan, daha profesyonel arkadaşların yardımıyla yaparsam daha iyi olur diye düşünüyorum ve yardımlarınızı istirham ediyorum.
Makineler ise şunlar: Canon ixus 60 veya 65, Nikon p4, s5 veya s6, Sony w50, w70, w100 veya t10 ve samsung nv3. (Aslında hepsinin tüm özelliklerini karşılaştırmak için exelde tablo hazırlamıştım ama xls uzantılı dosya yüklenmediği için buraya koyamadım, başka bir şekilde koyabilirsem lütfen söyleyin)
Öğrenmek istediğim ve kafama takılan sorular ise şunlar;
1-Maksimum çözünürlükte mesela 2816 x 2112 (2816 neyi 2112 neyi ifade ediyor)
2-Düşük çözünürlükte mesela t10 640x480 iken w50 : 2048 x 1536, 1920 x 1080, 1632 x 1224, 640 x 480 bunun anlamı nedir?
3-Bir kaç günlük fotoğrafçılık hayatımda öğrendiğim engiin tecrübeler sonunda iso oranının yüksek olmasının önemli olduğunu kavradım (inşallah doğru kavramışımdır) ancak nikon'ların iso oranlarının neden 400 olduğunu pek anlayamadım (nikon'da karar verememin nedenide bu zaten) bu konuyu biraz açarsanız sevinirim,
4-Biliyorum sıkıldınız ama az kaldı lütfen biraz daha gayret edin,
5-Beyaz ayarının manuel veya otomatik olması ne kadar önemli, her ne kadar amatör de olsam daha kaliteli resimler çekmek isterim, manuel veya otomatik resimlerimi ne kadar etkiler.
6-2.5" 115.000 pixel ekran ile 2.5" 230.000 pixel ekran görüntüsü arasındaki farkı görebileceğim herhangi bir resim,site...var mı? Bu fark sizce ne kadar önemli?
Makineyi kullanma amacım ise öncelikle makro çekimler, sonra arkadaş, aile... ve manzara yani genel olarak her tür resim çekmek istiyorum, ayrıca her an yanımda taşıyabileceğim ufak,ince, küçük bir şey olsun istiyorum (bu istediklerimin ne kadarı mümkün emin değilim ama hayırlısı)
Bunların haricinde sizinde tavsiye edebileceğiniz başka makine varsa (dijital lütfen) çok memnun olurum.
Ayrıca tüm bu sorularımı cevaplamaya çalışan arkadaşlara şimdiden en derin sevgi ve saygılarımı sunarım...