Yardımlarınızı Bekliyorum, Bunu nasıl yapabilirim?

kmc
24-02-2010, 16:49   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
365 mesaj

Merhaba ;
Arkadaşlar konuyla ilgili bir bölüm olmadığı için mecburen buraya yazmak durumunda kaldım.
Şu çizgiyi hangi programla yapabilirim ;

Yapacağım logo için bu çizginin farklı renkleri lasım ama paintten yaptığımda kırılmalar oluyor ve renkler dönmüyor , yardımcı olmanız dileği ile.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

kmc
24-02-2010, 19:16   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
365 mesaj

Güncel.

Kapalı Hesap (53751)
24-02-2010, 19:27   |  #3  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Adobe Illustrator'la çizebilirsin fakat zor olabilir dersen, en basit yöntem olarak Photoshop'ta Lasso Tool ile etrafını seçtikten sonra Free Transform'la istediğin boyuta getirir, Paint Bucket'la istediğin rengi doldurursun.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (13143) ~ 24 Şubat 2010 19:30
kmc
24-02-2010, 19:52   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
365 mesaj
Alıntı: Coşkun OLCA  
Adobe Illustrator'la çizebilirsin fakat zor olabilir dersen, en basit yöntem olarak Photoshop'ta Lasso Tool ile etrafını seçtikten sonra Free Transform'la istediğin boyuta getirir, Paint Bucket'la istediğin rengi doldurursun.
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

2. Dediğinizi yapabileceğim ücretsiz veya deneme sürümü olup bu özelliğini kullanabileceğim bir program biliyormusunuz ?

Kapalı Hesap (53751)
24-02-2010, 20:00   |  #5  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Photoshop'un deneme sürümünü Adobe'nin web sitesinden indirebilirsiniz. Gene ücretsiz üyelik gerektirir.
Photoshop'un ücretsiz alternatifi olarak GIMP epey ünlüdür fakat kullanmadığım için GIMP üzerinde nasıl yapılacağını ben de bilmiyorum. Bu arada Photoshop için verdiğim yöntemde de yanlışlar varmış şimdi fark ettim:)) Lasso Tool ile seçtiğinizde Free Transform'la yeniden boyutlandıramayabilirsiniz, böyle olursa açacağınız yeni bir dökümana Move Tool ile taşırsınız. Bu arada yeniden boyutlandırırken bozulmaları önlemek için Shift tuşuna basılı tutun fakat vektörel bir çizim olmadığı için mutlaka bozulma olacaktır. Her neyse uzun lafın kısası bence elinizde olan logonun etrafını Lasso Tool veya Quick Selection Tool ile seçin ardından Paint Bucket ile seçtiğiniz alanı yani logoyu istediğiniz renge boyayabilirsiniz.

kmc
24-02-2010, 20:19   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
365 mesaj
Alıntı: Coşkun OLCA  
Photoshop'un deneme sürümünü Adobe'nin web sitesinden indirebilirsiniz. Gene ücretsiz üyelik gerektirir.
Photoshop'un ücretsiz alternatifi olarak GIMP epey ünlüdür fakat kullanmadığım için GIMP üzerinde nasıl yapılacağını ben de bilmiyorum. Bu arada Photoshop için verdiğim yöntemde de yanlışlar varmış şimdi fark ettim:)) Lasso Tool ile seçtiğinizde Free Transform'la yeniden boyutlandıramayabilirsiniz, böyle olursa açacağınız yeni bir dökümana Move Tool ile taşırsınız. Bu arada yeniden boyutlandırırken bozulmaları önlemek için Shift tuşuna basılı tutun fakat vektörel bir çizim olmadığı için mutlaka bozulma olacaktır. Her neyse uzun lafın kısası bence elinizde olan logonun etrafını Lasso Tool veya Quick Selection Tool ile seçin ardından Paint Bucket ile seçtiğiniz alanı yani logoyu istediğiniz renge boyayabilirsiniz.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim , sağolun.

kmc
25-02-2010, 10:42   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
365 mesaj

Tekrar merhaba ;
Bu programları kullanmasını beceremedim :(
Bana siz yardımcı olabilirmisiniz acaba ?
Ben bu logonun vektörel olmasını istiyorum ama beceremedim bidee kaliteli olmasını yani pürüzsüz.
Logo şu şekildedir ;
üstündeki çubuk ise şu şekildedir;

Yardımcı olmanız dileği ile.
Teşekkürler.

kmc
25-02-2010, 15:44   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
365 mesaj

Güncel.