Merhaba, karabelayunus11.
Muhtemelen konuyu yazış biçiminizden kaynaklanan önemsememe durumundan dolayı cevap gelmiyordur. Forumlar bilgi kaynağının temelini oluşturur. Bana kızmayın fakat bu biçimde annattığınızda kimse uğraşmak istemez. Nedeni verdiğiniz bilgi yok! Virüs bulaştıda hangi sistem? Sistem güncel mi? Güvenlik yazılımınız nedir? Bulaştıktan sonra sistem internete kaç saat bağlı kaldı?.. Vs.. gibi bilgileri vermeniz gerekir ki konuya bakan kişi bilgilerini tarsın ve "Benim de başıma da gelmişti dur yazayım. " diyebilsinler.
Genelde kullanıcılar bu yüzden cevap alamazlar. 12 farklı forumda bir çok yazı yazdım ama usanmadım. Nedeni ise basit. Bende geçmişte forumda cevap gelsinde halledeyim meseleyi.. Windows ve kurulan programlar 2012 yılında %70 oranında şişti. Eskiden bir imaj XP de 12 Gb vs. idi. Şimdi ise bu 60 GBtı buluyor vs..
Şuanda çözüm olarak size üç şey söylemek isterim.
1. >Her ihtimale karşı kurtarma için XP veya Windows 7 (Vista Diye bir sistem yok :) olmalı. Önemli: Super XP, Mega Windows 7 gibi sürümleri asla kullanmayın. (Keza güncellenebilir keylogger vs. mevcuttur ve bu zararlı teamveaver gibi yazılımlardan oluşan temiz dosya siciline sahiptirler o yüzden sistem olağan çalışır.)
2. > ComboFX ve trendmicro güvenlik yazılımını indir. İlk öncelikle komut isteminde (cmd.exe) sistemi sfc /scannow diyerek özgün dosya haline getiriniz. Ve sistemi yeniden başlatınız.
3.) ComboFX uygulayınız ve uygulama esnasında ilk new version derse yes diyerek güncelleyin daha sonra kurtarma konsolu için internet isteyecektir bu aşamada ağ kablosunu çekin. ComboFX sisteminizi iyi şekilde sistemi temizleyecektir. Bu aşamada Mozilla Firefox, opera, cromeler vs.. kaldırın. ComboFX işlemi bitirip log dosyasını açıldığında işlem bitmiş demektir. Aynı sitesinde aşşalarda kaldırmak için yönergeleri tamamlayın. Artık ComboFX silindi.
4. >> Sisteminizde yer alan eğer varsa zararlı etkisini kaybedecektir. Aynı şekilde yine komut isteminde sfc /scannow diyin ve sistemi tarattırın. CD isterse (XP) cd medyasını takın. Ve işlemi bitirin. Ağ kablosunu takın.
5. >>> Bu aşamada indirdiğiniz trendmicro güvenlik çözümünü yükleyin ve güncelleme yapın. Ve sistemi yeniden başlatın. Boş bir zamanınızda CHKDSK komutunun işlevini araştırın ve kesinlikle uygulayın.
Eğer aklınıza takılan soru varsa cevaplaya bilirim.