yardımlarınızı bekliyorum :(

karabelayunus11
06-09-2012, 15:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

arkadaşlar bi oyun hilesi kullanırken başıma kötü birşey geldi ve sanırım içinde keylogger varmış ama bunu anlayamadım antvrsm uyarmadı cnku hesabım falan calındı onca emek gitti herneyse bunlarda değilim yinede senelerce verdiğim emeği yine yaparım ben ama önemli olan bilgisayar guvenligi tabiki

şöyle anlatayım benim başlangıcta yani bilgisayar açılırken format cd sini görmediği için direk dvd rw ye tıklayarak yenıden kurulum yaptım ancak diski biçimlendirmediğinden sadece windows klasörü değişti sizce bu trojen gitmiş olabilirmi ? trojen olduğundanda emin değilim öle olsa anlardım ki önceden bu işlerle bende uğraşmıştım etme bulma dunyası işte

sizce sadece windows klasörü değişmesiyle bu şeyden kurtulmuşmuyumdur şimdiden yazacağınız cevaplar için teşekkürler.

Bu arada indirdiğim hilede bu işte aman DİKKAT EDİN AÇIYIM FALAN DEMEYİN BİLGİLİ ARKADAŞLAR BAKAR BELKİ DİYE KOYUYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

karabelayunus11
06-09-2012, 16:18   |  #2  
OP Taze Üye
6 mesaj

bilen biri yardım ederse sevnrm flood yapıyorm ama cevap yok hala +++

karabelayunus11
07-09-2012, 10:50   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

++++++++++++++++++++++++++++++++++ lütfen yardm edin chip yoneticilerne sesleniyorm :(

turhill
07-09-2012, 17:50   |  #4  
turhill avatarı
Yıllanmış Üye
227 mesaj

Merhaba, karabelayunus11.

Muhtemelen konuyu yazış biçiminizden kaynaklanan önemsememe durumundan dolayı cevap gelmiyordur. Forumlar bilgi kaynağının temelini oluşturur. Bana kızmayın fakat bu biçimde annattığınızda kimse uğraşmak istemez. Nedeni verdiğiniz bilgi yok! Virüs bulaştıda hangi sistem? Sistem güncel mi? Güvenlik yazılımınız nedir? Bulaştıktan sonra sistem internete kaç saat bağlı kaldı?.. Vs.. gibi bilgileri vermeniz gerekir ki konuya bakan kişi bilgilerini tarsın ve "Benim de başıma da gelmişti dur yazayım. " diyebilsinler.

Genelde kullanıcılar bu yüzden cevap alamazlar. 12 farklı forumda bir çok yazı yazdım ama usanmadım. Nedeni ise basit. Bende geçmişte forumda cevap gelsinde halledeyim meseleyi.. Windows ve kurulan programlar 2012 yılında %70 oranında şişti. Eskiden bir imaj XP de 12 Gb vs. idi. Şimdi ise bu 60 GBtı buluyor vs..

Şuanda çözüm olarak size üç şey söylemek isterim.

1. >Her ihtimale karşı kurtarma için XP veya Windows 7 (Vista Diye bir sistem yok :) olmalı. Önemli: Super XP, Mega Windows 7 gibi sürümleri asla kullanmayın. (Keza güncellenebilir keylogger vs. mevcuttur ve bu zararlı teamveaver gibi yazılımlardan oluşan temiz dosya siciline sahiptirler o yüzden sistem olağan çalışır.)

2. > ComboFX ve trendmicro güvenlik yazılımını indir. İlk öncelikle komut isteminde (cmd.exe) sistemi sfc /scannow diyerek özgün dosya haline getiriniz. Ve sistemi yeniden başlatınız.

3.) ComboFX uygulayınız ve uygulama esnasında ilk new version derse yes diyerek güncelleyin daha sonra kurtarma konsolu için internet isteyecektir bu aşamada ağ kablosunu çekin. ComboFX sisteminizi iyi şekilde sistemi temizleyecektir. Bu aşamada Mozilla Firefox, opera, cromeler vs.. kaldırın. ComboFX işlemi bitirip log dosyasını açıldığında işlem bitmiş demektir. Aynı sitesinde aşşalarda kaldırmak için yönergeleri tamamlayın. Artık ComboFX silindi.

4. >> Sisteminizde yer alan eğer varsa zararlı etkisini kaybedecektir. Aynı şekilde yine komut isteminde sfc /scannow diyin ve sistemi tarattırın. CD isterse (XP) cd medyasını takın. Ve işlemi bitirin. Ağ kablosunu takın.

5. >>> Bu aşamada indirdiğiniz trendmicro güvenlik çözümünü yükleyin ve güncelleme yapın. Ve sistemi yeniden başlatın. Boş bir zamanınızda CHKDSK komutunun işlevini araştırın ve kesinlikle uygulayın.

Eğer aklınıza takılan soru varsa cevaplaya bilirim.

karabelayunus11
07-09-2012, 18:23   |  #5  
OP Taze Üye
6 mesaj

yazdıklarınızı uyguluyorum dikkate aldığınız cevap verdiğiniz için çok çok teşekkür ederm ancak bir şey sormak istiyorum temiz bi format atmak istiyorum yalnız bilgisayarım açılırken ramleri falan tanıdığı ekran gelmediği için temiz bi format atamıyorum setup yuklemesiyle windows klasornu yenılıyorum sadece o ekranı nası getirebilirim ? birde dvd room biosda boot halde ama silik yazıyor neden olabilir acaba smdiden cok tesekkr ederm

turhill
07-09-2012, 18:37   |  #6  
turhill avatarı
Yıllanmış Üye
227 mesaj

Rica ederim. Bir çok kişi bu yazılanlardan faydalanacaktır. Oda bana yeter. Sisteminizin özelliklerini yazmanızı istiyorum.

İşletim sistemi?, Masaüstümü yoksa dizüstümü? Detay?

karabelayunus11
07-09-2012, 20:55   |  #7  
OP Taze Üye
6 mesaj

işletim sistemim windows xp professional 32bit masaüstü

turhill
07-09-2012, 21:02   |  #8  
turhill avatarı
Yıllanmış Üye
227 mesaj

Tamam. Bios konusunda pek bir bilgim yok. Fakat ben bios sorununu genelde son kaydetme ekranında default seçeneğiyle çözüyorum. Muhtemelen bu seçeneği seçtiğiniz de muhtemelen geri gelebilir.

Not: Temiz format için üzerine yüklemeden hızlı format atarak kurabilirsiniz.

karabelayunus11
07-09-2012, 21:58   |  #9  
OP Taze Üye
6 mesaj

bios pili cıkarıp taktım ve default oldu temiz bir format attım artık gitmiştir değilmi :)

turhill
08-09-2012, 18:48   |  #10  
turhill avatarı
Yıllanmış Üye
227 mesaj

Eğer c: dizinini dümdüz edip, zararlılarla dolu korsan yazılımdan uzak durursanız ki bu zararlı uygulamalar da artık sezgisel algılamaya dahi yakalanmıyan zararlılar var bunu söylemeliyim ki temiz olacaktır. Tekrar etmekte fayda var orjinal MSDN sürümleriyle format atın. Bu çok önemli bir noktadır.