PC açılışta iki adet profil görüyor...Yani iki ayrı HDD. Ama kasada tek HDD takılı..zaten profilde 1.profili seçince HDD bulunamadı diyor, 2.Profili seçince normal açılıyor...Soru şu ki PC de tek HDD olmasına rağmen niye otomatik açılmıyor...ve iki profil gösteriyor, ayrıca profilin birini (olmayan HDD) kaldıramıyorum...BİOS pilini söktüm taktım tekrar ayar yaptım hala aynı görüyor....... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
YardıM....Xp Profil Silmek
Sizin iki HDD olrak değil iki işletim sistemi olarak görünüyor.
Biligisayrım simgesini sağ tıklayıp özellikler-gelişmiş- başlangıç ve kuratrma - ayarlar-düzenle'yi tıklayıp boot.ini dosyanızın not defterine açılmasını sağlayın.Boot.ini dosyanız muhtemelen;
[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
şeklindedir.Birici satırdaki Microsoft Windows XP Professional adını Windows XP olarak değiştirip kaydedin. Sistemi yeniden başlatın. Açılşta hangi addaki windows açmadıysa aynı yerden boot.ini dosyasını düzenleme kımına gelip o addaki satırı silin.Örneğin Windows XP adınndaki açılmadıysa boot.ini dosyanızı
[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
seklinde düzenleyerek kaydedin.