Yavaşlayan PC'nizi analiz edin, hızlandırın!

CHIP Online
03-02-2011, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Yavaşlayan PC'nizi MS'in sır gibi gizlediği bu aracı kullanarak analiz edin ve yeniden hızlandırın!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/yava ... landirin_24312.html

Resimlerle: 20 uygulama ile lüks bir Windows!

Uzun süren Windows açılışları, programların yüklenmesinin zaman alması, Windows'un ağır kapanması gibi sorunlara Windows oldukça açık. Tecrübeli bir kullanıcı iseniz Görev Yöneticisi ve Olay Görüntüleyicisini kullanarak sorunu tanılamanız mümkün ancak bu her zaman yeterli olmayabilir.

Windows Performance Toolkit ise oldukça güçlü ancak Microsoft nedense bu aracı bilmemizi pek istemiyor. Önceleri ayrı olarak indirilebilen program, şimdi sadece Windows 7 Software Development Kit ile sunuluyor. Ancak bunu bildikten sonra aracı yüklemeniz oldukça kolay oluyor.

Makalemizin devamında Windows Performance Toolkit'i nasıl kuracağınızı ve onu kullanarak sistem performansı sorunlarını nasıl çözebileceğinizi beraber inceliyoruz.

Tüm konu: Yavaşlayan PC'nizi analiz edin, hızlandırın!

İzleyin: Windows Live Essentials 2011

Resimlerle: 20 uygulama ile lüks bir Windows!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows Performance Toolkit'ten faydalandınız mı?

bybarut
03-02-2011, 11:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
938 mesaj

Sadece 7 ve vista için mi yoksa xp desteği var mı

alexkidd
03-02-2011, 14:36   |  #3  
alexkidd avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
361 mesaj

ben dediğiniz yerden indirdim fakat birincisi "(normalde Program Files/Microsoft SDKs/Windows/v7.1/Redist/Windows Performance Toolkit klasörü altında olması gerekiyor)" demişsiniz fakat bende Redist dosyası yok neyse tüm programlarda var ikincisi cmd yi yönetici olarak çalıştırdıktan sonra dediğinizi yazdım şu uyarıyı veriyor 'xperf-' iç yada dış komut, çalıştırılabilir program yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor yalnız xperf'in yanında ki - işaretini kaldırınca For your security, performance analyzer doesn't process traces while elevated. Do you want to run Performance Analyzer unelevated instead? diyor yes diyorum sonrasında performance analyzer -c:\windows\system32\on altında -c:\windows\system32\DiagEasy diyor onlarında altında could not be succesfully opened [0x800700a1] Aborting operation. yazıyor tamam diyorum hiç birşey çalışmıyor. bilginize

alexkidd bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]