Yaz tatilinizin zehir olmaması için 10 ipucu!

CHIP Online
01-07-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kaspersky, tatillerde uyulması gereken 10 temel güvenlik kuralını böyle sıraladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yaz ... 10-ipucu_41248.html

Birçoğumuz için yazın gelişiyle birlikte tatil çanları da çalmaya başladı. Tüm yılın stres ve yorgunluğunu atacağımız yaz tatilinin en keyifli anlarını sosyal ağlarda paylaşmak ve tanıdıkları kıskandırmak oldukça baştan çıkarıcı görünebilir. Bu nedenle tatile giderken akıllı telefonlarımızı, tablet bilgisayarlarımızı ve fotoğraf makinelerimizi yanımıza alacağımız kesin. Tatil beldesine ulaştığımızda ise yapacağımız ilk işin internete bağlanmaya çalışmak olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil. İşte tam bu noktada ücretsiz wi-fi seçeneğinin de hayat kurtaracağını biliyoruz. Peki ya güvenlik?


Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri konusunda dünya liderlerinden Kaspersky Lab'in seyahat ederken güvenliğinizi korumanıza yardımcı olacak 10 güvenlik tavsiyesi bulunuyor. İşte, bir parça huzur ve eğlence için çıktığımız tatillerin zehir olmaması için dikkate almamız gereken bu 10 öneri:  


Cihaz hırsızlarından korunun- Akıllı telefonları tatilde her an yanınızda bulundurmanız mümkün gözükmeyebilir. Bu nedenle Kaspersky Lab, kaybolan telefonunuzun, tabletinizin ya da dizüstü bilgisayarınızın yerini belirlemek için GPS izlemeyi ve cihazınızı bulamadığınız zaman içinde bulunan tüm verileri silmenizi sağlayacak uzaktan temizleme yeteneğini etkinleştirmeyi öneriyor. Kaspersky Mobile Security çözümüyle bunu yapmanız mümkün.  


Cihazınızdaki kişisel bilgilerinize erişimi engellemek için bir geçiş kodu ile çalışan ekran kilidi kullanın.


Tüm Konu: Yaz tatilinizin zehir olmaması için 10 ipucu!

Kaynak: www.chip.com.tr