yazdığı kitabı öğrenciye zorla sattırmak nedir?

samet61
17-03-2016, 14:43   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

bizim okulda da böyle bir hoca vardı. iktisat bölümünün hocasıydı ve bölümdeki arkadaşlarım hala hatırlarına geldikçe şahsını "sevgi dolu" sözlerle anarlar. son senemizin son döneminde finaller başlamadan önce şöyle dahiyane bir plan gerçekleştirmiş ve kitabını tüm iktisat, işletme vs. bölümlerindeki öğrencilere satın aldırmayı başarmıştı:
bu kişi, finallere birkaç hafta kala kendi sınavında kitap açılabileceğini duyurarak, milleti büyük bir sevince boğar. ardından ise açılabilecek tek bir kitap olduğunu ve bunun yazarının da kendisi olduğunu belirtir. tabii millet sinir olur bu duruma; ama ucunda sınava açık bir kitapla girmek vardır. bazıları satın alır, bazıları ise haklı olarak "sen çakalsan ben senden de çakalım"ı gerçekleştirme yoluna başvurur. diğer bölümlerdeki öğrencilerden kitap temin etmeye çalışırlar. çoğu bölümün dersine bu hoca giriyor olsa da, verdiği derslerin adları ve içerikleri birbirinden biraz farklı olduğu için bölümlerin girdikleri sınavlar birbirinden farklı tarihlerdedir. ve hoca aslında kendisinin çakal postuna bürünmüş bir sırtlan olduğunu gösteriverir birden. tüm bölümlere duyuru yaparak herkesin almış oldukları bu kitaplarla sınav tarihine kadar odasına uğramasını ister. ve odasına giden öğrencinin kitabını alarak, öğrencinin adını, soyadını ve bölümünü kitabın ilk sayfasına yazarak, altına da pis bir sırıtış eşliğinde şaşaaalı imzasını yapıştırıverir. ve sınav günü... öğrenciler hayatlarında görmedikleri kadar zor sorularla karşılaşırlar, kitap bir halta yaramaz ve çoğu kalır.
bu öğrenciler dört yıl boyunca bu herife katlanmışlardır, daha birçok öğrenci de katlanacaktır. ve bu anlatılan, bu adamın yapmış olduğu vakalardan sadece biridir. düşününce insanın içini bir mide bulantısı kaplıyor. bu adam yıllar geçtikçe o okulu daha da bir kendi mekanı, kendi çöplüğü olarak benimseyecek. çünkü şu sözleri de kanıtlıyor ki bu adamın hesap sorulamamazlığının bir arka planı da var : "ben bu fakültede rektörün sağ koluyum, onun adamıyım, ajanıyım." ya da "bu ilçede polisler benim, burası benden sorulur."
peki tüm bunlardan sonra yaptıkları yanına kar mı kalmıştır diye soranlarınız olabilir. hayır, aldığım haberlere göre, bir grup gözü dönmüş öğrenci (ki sayılarının oldukça fazla olduğu söylenmekte) finallerden sonra okulun otoparkında bulunan arabasını darmadağın etmişlerdir.