yazdırma sorunu

HPQ-User
12-09-2009, 20:54   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

onur sormuş:
epson stylus dx4850 çok fonksiyonlu yazıcım var bu yazıcıyı uzun zamandır kullanmıyordum yeni kartuş aldım.yazıcının tarayıcısı çalışıyor fotokopi çekiyor ama yazdırmıyor bege yazdıramıyorum tüm ayarlarını kontrol ettim denetim masasından da baktım görünürde bir sorun yok.driverlerini tekrar yükledim sorun yine düzelmedi 'yazıcı hazır değil' diye bir hata veriyor.sizce sorun nereden kaynaklanıyordur ?.denetim masasından baktım yazıcı hazır ve çevirimiçi.belgeyi yazdırıyorum kuyruğa atıyor ve durumunda 'hata-yazdırılıyor' yazıyor.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
3,2 intel işlemci 1 gb ram 300 gb hdd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Süleyman.
13-09-2009, 00:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Üretici sitesinden güncel sürücüsünü indirip kurun.

OnlyMann
13-09-2009, 00:41   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

yazıcı bağlantısı muhtemelen USB porttan farklı bir port denemeli ve hocamın dediği gibi güncel yazılımını kurmalısınız. bu arada sınama sayfası yazdırıp yazdırmadığına da bakmalısınız. tarayıcı çalışıyor demişsiniz ancak makinadan tarayıcının çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz. yazıcı üzerinden değil. 

sorunun kablodan kaynaklandığını düşünüyorum varsa farklı bir kablo ile denemeniz de gerekebilir.