Yazıcı Sorunu?

vtn_sever
28-02-2009, 20:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Lexmark 1000 Color Jetprinter 'ım var. Bilgisayara LPT 'den bağlanıyor.Bilgisayara tanıttım fakat çıktı alamıyorum..
Belge Yazdırılamadı die hata alıyorum yazdırma kuyruğuna da ekliyo fakat orada aynı hata karşıma çıkıyor..Sizce ne yapmalıyım nasıl kurtulabilirim bu hatadan? önerileriniz için şimdiden tesekkurler..

trinity
28-02-2009, 20:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj

önceki yazdırma işlemlerini iptal edniz ve işlemi tekrar deneyiniz olmuyorsa ağ bağlantılarımdan yazıcı bağlantısının bir kopyasını oluşturup ondan çıktı almayoıdeneyiniz

OnlyMann
28-02-2009, 20:32   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

Yüklü olan yazıcı driverlerini kaldırıp, işletim sisteminize uyun olan sürücüyü siteden yeni sürümünü indirerek yeniden kurunuz. Deneme sayfası bastırmayı deneyiniz. Deneme sayfası başarısız olursa varsa başka bir bilgisayardan yazdırmayı deneyiniz. Sınama sayfası sorunsuz bastırılıp bastırılmaması durumuna göre yeniden yorum yapılabilir.

vtn_sever
28-02-2009, 20:53   |  #4  
OP Taze Üye
10 mesaj

her iki öneriyi de denedim fakat sorun devam ediyor.bilgisayar yazıcıyı algılayamıyor gibi acaba yazıcıyı LPT yerine USB ye bağlamak için kablo veya aparat gibi bişey alsam sorun çözulurmu? yoksa baska bi neden olabilir mi?

trinity
28-02-2009, 20:58   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj

usb girişi varsa yazıcında ki yeni modellerde hepsinde var  tabi usb den girmen daha mantıklı olur

OnlyMann
28-02-2009, 20:58   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

Bios setup üzerinde LPT portunun açık olup olmadığına bakınız. Port kapaılı ise ki bir ihtimallle kapalı olabilir. Açıldıktan sonra en azından cihaz bulundu mesajını vermesi gerekir. Bir de kullanılan kablonuzun iğneli uçlarını kontrol etmelisiniz. Uçlar geri kaçmış olabilir.

Ayrıca yazıcının USB portu varsa usb kablosu ile bilisayara bağlayabilirsiniz. Ama öncelikle usb portunun olması gerekir. Yoksa LPT portunu USB portuna çeviren cihaz almanız gerekir. Bunun fiyatını bilmiyorum ama araştırmak gerekir.

vtn_sever
28-02-2009, 21:16   |  #7  
OP Taze Üye
10 mesaj

lpt portum bios tan kapalıymış açtım duseldi tesekkurler arkadaslar..