Merhabalar,
Yazılıma başlamak veya ileri düzey yazılım konseptlerini öğrenmek isteyen arkadaşlara bir sorum var. Yabancı dil bariyerini saymazsak, bu yolda karşınıza çıkan problemler nedir? Hedefinize ulaşmanızı engellediğini düşündüğünüz veya gelişiminizi yavaşlatan etmenler var mı? Hangi sorulara cevap bulamıyorsunuz? Yoksa motivasyon eksikliği, vaktinizi boşa harcamak gibi sorunlarınız mı var? Aşırı fazla kaynak, dil, framework, kitap, eğitim videoları arasında kaybolup nereden başlayacağınızı mı bulamıyorsunuz?
Kafamda birkaç proje var ancak öncelikle sizlerin gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu anlamak istiyorum. Artık bu sektörün her yerden fırlayan Udemy kurslarından başka çözümlere ihtiyacı var :) Her şeyden önce öğrenmeyi öğrenmek lazım bence. İstediği şeyi (platform/dil/framework) döküman ve kaynak kodu okuyarak kavrayabilmek , en yeni gelişmeleri ve best practiceleri takip edebilmek (Hacker News, Stack Overflow...), doğru bir kariyer planı çizip erken yaşta finansal özgürlüğe kavuşabilmek ve en önemlisi, özgün şeyler üretebilmek ancak bu şekilde mümkün gibi. Yanlış anlaşılmasın, bu sektörde çok yeniyim, bir şeyleri bildiğimi iddia etmiyorum, ama faydalı olabilecek fikirlerim var.
Şimdiden teşekkürler,
Berkay