Yazılımsal ve Donanılsam firewall nasıl kapatılır?

erdemir1988
17-07-2009, 10:30   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Arkadaşlar internet download hızım aşırı yavaş ve sorduğum bikaç arkadaşım bunun yazılımsal ve donanımsal firewall ile ilgisi olduğu indirme süresince onları kapatırsam hızda artış olacağını söylediler firewallı nasıl kapatabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim?

OnlyMann
17-07-2009, 11:51   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

yazılımsal firewall denilen windows ve kullandığınız koruma (virüs) programı altında çalışan internette güvenli gezinmenizi sağlayan uygulamalardır. Bunların kapatılması çok önerilmez. Nedeni internet camiasında çok fazla güvensiz site ve medyalar mevcut. Bu yüzden kapatılmamalıdır. İlla ki kapatmak isterseni windows için denetim masasından güvenlik merkezine girdiğinizde açık/kapalı yapabilirsiniz. Koruma programı içinde de devre dışı bırak şeklinde seçenek vardır.<
Donanımsal güvenlik duvarı ise şu anda ev kullanıcısı olduğunuzu düşünerek bunu modemle yapıyor olabilirsiniz. yada modem üzerinde hazır olan ve genele yönelik çalışan güvenlik (firewall) duvarı aktif haldedir.Bunun devre dışı bırakılması ise modem içerisine girip devre dışı bırak yapılması gerekir.
Bunlardan sonra internet hızınızın yavaşlamasının bir çok nedeni olabilir. Bunu yerelden (makinadan) hat hızına kadar genişletmek mümkündür.
Öncelikle güncel bir yazılımla makinanızı ful taratmalısınız. Makina da yüklü olan medya paylaşım programları varsa onları kaldırmalısınız. Bu arada interenet hızınızı ve kullanan sayısını da gözönünde bulundurmalısınız.

ECHELON_
17-07-2009, 12:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

modeminde fırewallı olduğunu bilmiyordum donanımsal fırewalldan kasıt modeme kullanıcı tarafından girilen şifreler felan mı yoksa modemin güvenlik için özel bir kısmı mı var