Yedek konfigürasyon yardım

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
PaNDeMoNiuM
10-12-2005, 16:34   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

Arkadaşlar;aşağıda listesi verilen sisteme sahibim.Bu sistemi yükselteceğim ve arta kalan parçalarla orta halli bir sistem toplayacağım:
-Asus P4 S800 DX Anakart
-Samsung 80 Gb Sata HDD
-Kingston 512 ddram
-P4 3.0 800 FSB prescott işlemci
-420 watt casecom kasa
-Asus TD9250 game edition 256 mb ekran kartı

Bu sistemden sadece işlemciyi ve HDD'yi çıkaracağım.

Sorularım ise şunlar olacak:

1-Aldığım işlemcinin yerine,bu anakarta uyumlu,orta halli bir celeron işlemci alacağım(2.pc internet amaçlı olacak)Anakarta uyumlu olan hangi celeron'u önerebilirsiniz?
2-1.soruyu cevapladık ve yedek sistemi kurduk diyelim.Yeni sistem için,Benim p4 3,0 prescott işlemciye uyumlu olabiliecek,kaliteli ve aşırı pahalı olmayan bir anakart önerebilir misiniz?
3-Yukarıdaki asus ekran kartından hiç memnun değildim.Hem fiyatı çok el yakmayan;hem iyi performans verebilecek;hem de 2.soruda sorduğum anakarta uyumlu bir ekran kartı önerebilir misiniz?(yeni sistem oyun ağırlıklı performanslı bir sistem olacak)
4-Yeni sistem için asus 250 serisi 300w kasa nasıl bir seçim?Yine aşırı pahalı olmayan ve asus kasadan daha iyi bir kasa önerebilir misiniz?
   Biliyorum karışık bir soru ama bana yardımcı olabilirseniz sevinirim...Şimdiden teşekkürler...

mc60
11-12-2005, 01:04   |  #2  
Taze Üye
4 mesaj

Yeni sistemin için sana tavsiyem AMD İşlemci Al, Asus A8N chip setli anakart.  AMD 3500+ Veya bütçene göre daha yüksegi işlemci. ekran kartı olarak PCIE olan Yine Bütcene göre bir ekran kartı alabilirsin. Aopen in  kasaları da oldukça güzel. işlemci konusunda AMD yi kesinikle tavsiye ederim bilgisayar topladıgım birçok arkadaşım var P4 ler çok ısınıyor,  sogutucu kiti degiştiğimiz bilgisayarlar bile oldu ve güç sarfiyatı daha yüksek, ayrıca fiyatta daha yüksek. biraz daha ucuz olsun diye kayınçoya  bilgisayarını AMD topladım oda ne P4 den daha fazla verimli ondan sonra kimseye P4 toplamadım kendimede AMD aldım. tabii sonuçta seçim senin sabit disk alırsan mutlaka samsung sata al 120 gb dan aşagı olamasın bütçen genişse W.Digital 10000 RPM de alabilirsin iyi günler umarım yardımcı olmuşumdur.

PaNDeMoNiuM
13-12-2005, 22:30   |  #3  
OP Yeni Üye
32 mesaj

Başka fikri olan yok mu?