yedekleme sorunu

HPQ-User
04-09-2008, 20:15   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

çeçen sormuş:
arkadaşlar bu günün konularından yedekleme olayının kayıt defteri girdilerinin tamamını ve backup yolu ile C harddiskin yedeklemesini yaptım backup diğer bölünmüş harddiskte ben burdan ne şekilde geri yükleme yapacağım yardım edebilir misiniz

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
laptop amdx2 1,9 2 gb ram 128 ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

viking20
04-09-2008, 20:27   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

backup yolu ile den kastın ne?,sistemin kendi yedekleme yöntemini mi?kullandiğinı ifade ediyorsun.Ben öyle anladım.İmzama bak.

Son Düzenleme: viking20 ~ 04 Eylül 2008 20:39
Banned
04-09-2008, 20:39   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
1,447 mesaj

Bişi anlamadım biraz daha açık yaz..

çeçen
04-09-2008, 21:34   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

arkadaşlar backuptan kastım xp deki çalıştır komutundan girerek (ntbackup) oluşturulan yedeklemenin nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorum ayrıca tüm bilgisayarı yedekle ibaresini seçtiğimizde kurtarma diski oluşturmaktan bahsediyor bunun faydası var mı ve nedir amaç giren virüsün yaptığı hasarı yada vs. gibi durumları ortadan kaldırmak mı birde regedit ten yapılan kayıt defterinin tam faydası nedir geri yüklediğimizde zararlı ögelerin durumu ne oluyor  kusura bakmayın biraz uzun oldu ilginize teşekkürler

viking20
04-09-2008, 23:19   |  #5  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

https://www.chip.com.tr/konu/Kayi ... dekleme_8329_6.html

NTBACKUP İle Yedekleme
Yedekleme Türleri;

Yedekleme yardımcı programı, bilgisayarınızda veya ağda veri yedeklemek için beş yöntem destekler.

Kopya yedekleme  COPY BACKUP

Kopya yedekleme, tüm seçilen dosyaları kopyalar, ancak her dosyanın yedeklendiğini işaretlemez (başka bir anlatımla, arşiv özniteliği temizlenmez). Kopyalama, normal ve artımlı yedekleme arasında dosyaları yedeklemek için yararlıdır çünkü diğer yedekleme işlemlerini geçersiz kılmaz.

Günlük yedekleme DAILY BACKUP

Günlük yedekleme, günlük yedeklemenin yapıldığı gün değiştirilen tüm seçili dosyaları kopyalar. Yedeklenen dosyalar yedeklendi olarak işaretlenmez (arşiv özniteliği sıfırlanmaz).

Farklı yedekleme DIFFERENTIAL BACKUP

Farklı yedekleme, en son normal veya artan yedeklemeden bu yana oluşturulan veya değiştirilen tüm dosyaları kopyalar. Yedeklenen dosyalar yedeklendi olarak işaretlenmez (arşiv özniteliği sıfırlanmaz). Normal ve farklı yedeklemenin bir birleşimi uygulanıyorsa dosya ve klasörlerin geri yüklenmesi için, en son normal ve en son farklı yedekler hazır bulunmalıdır.

Artan yedekleme INCREMENTAL BACKUP  (işaretler)

Artan yedekleme, yalnızca son normal veya artan yedeklemeden bu yana oluşturulan veya değiştirilen dosyaları yedekler. Yedeklenen dosyalar yedeklendi olarak işaretlenir (arşiv özniteliği sıfırlanır). Normal ve artan yedeklemelerin bileşenini kullanırsanız, verinizi geri yüklemek için son artan yedeklemenin yanı sıra son normal yedeklemeye sahip olmanız gerekir.

Normal yedekleme NORMAL BACKUP (işaretler)

Normal yedekleme, tüm seçilen dosyaları kopyalar ve her dosyayı yedeklendi diye işaretler (başka bir anlatımla, arşiv özniteliği temizlenir). Normal yedeklemelerde dosyaların tümünü geri yüklemek için yalnızca yedekleme dosyasının son kopyasına gereksinim duyulur. Genelde normal yedekleme ilk yedekleme kümesi oluşturulduğunda yapılır.

*          Verilerinizi normal ve artan yedeklemeler bileşeni kullanarak yedekleme, en az depolama alanı gerektirir ve en hızlı yedekleme yöntemidir. Ancak, yedekleme kümesi pek çok disk ve teybe depolanabileceğinden dosyaları kurtarmak zor ve vakit alıcı olabilir.

*          Verilerinizi normal ve farklı yedeklemeler bileşeni kullanarak yedeklemek, özellikle verileriniz sık sık değişiyorsa çok daha zaman alıcı bir işlemdir, ancak yedekleme kümesi genellikle yalnızca birkaç disk veya teybe depolanacağından veriyi geri yüklemek daha kolaydır.

İzinler ve kullanıcı hakları

Dosya ve klasörleri yedeklemek için belirli izinler veya kullanıcı haklarına sahip olmanız gerekir. Yerel grupta yedekleme işletmeni veya yönetici iseniz, yerel grubun uygulandığı yerel bilgisayarda herhangi bir dosyayı veya klasörü yedekleyebilirsiniz. Benzer şekilde, etki alanı denetimcisinde bir yönetici veya yedekleme işletmeni iseniz, etki alanındaki herhangi bir bilgisayar veya iki yollu güven ilişkisine (Sistem Durumu verileri hariç; aşağıdaki notlara bakın) sahip bir etki alanındaki herhangi bir bilgisayardaki dosyayı veya klasörü yedekleyebilirsiniz. Ancak, bir yönetici veya yedekleme işletmeni değilseniz ve dosyaları yedeklemek istiyorsanız, yedeklemek istediğiniz dosya ve klasörlerin sahibi olmanız veya yedeklemek istediğiniz dosya ve klasörler için aşağıdaki izinlerden bir veya daha fazlasına sahip olmanız gerekir: Okuma, Okuma ve çalıştırma, Değiştirme veya Tam Denetim.

Ayrıca, bir sabit diske erişiminizi kısıtlayabilecek, dolayısıyla veri yedeklemenizi olanaksız kılacak hiçbir disk kota kısıtlaması olmadığından emin olmanız gerekir. Herhangi bir disk kota kısıtlaması olup olmadığını veri kaydetmek istediğiniz diski sağ tıklatarak, önce Özellikler'i sonra da Kota sekmesini tıklatarak denetleyebilirsiniz.

Bir yedekleme dosyasına erişimi, Yedekleme İşi Bilgisi iletişim kutusunda Yalnızca sahip ve Yöneticiye yedekleme verilerine erişim izni ver'i seçerek de kısıtlayabilirsiniz. Bu seçeneği seçerseniz, yalnızca yedekleme dosyasını oluşturan yönetici veya kişi dosya ve klasörleri geri yükleyebilir.

Not

*
      Yalnızca yerel bir bilgisayarda Sistem Durumu verilerini yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz. Ayrıca, Sistem Durumu verilerini yedeklemek veya geri yüklemek için yerel bilgisayarda bir yönetici olmanız gerekir. Yerel bilgisayarda yedekleme işletmeni iseniz, Sistem Durumu verilerini yerel olarak yedekleyip geri yükleyemezsiniz. Uzak bilgisayarda yöneticisi olsanız da, uzak bilgisayardaki Sistem Durumu verilerini yedekleyip geri yükleyemezsiniz.

Notlar

*
      Yedekleme İşletmenleri olarak kullanıcılar atamak için Yöneticiler grubunun bir üyesi olmanız gerekir.
    *
      Bilgisayar Yönetimi’ni açmak için Başlat’ı ve Denetim Masası’nı tıklatın. Performans ve Bakım'ı, sonra da Yönetimsel Araçlar’ı tıklatın ve Bilgisayar Yönetimi'ni çift tıklatın.

Kaynak: Microsoft

Son Düzenleme: viking20 ~ 04 Eylül 2008 23:31