yedeklenmeyen dosyalar silindi

ölümünemokokoko
04-06-2020, 13:08   |  #1  
ölümünemokokoko avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2020

arkadaşlar windows 7 den kali linuxa geçirdim külüstürü benim bilmediğim ve yedeklemediğim dosyalar varmış silinmiş midir nasıl geri getirebilirim acilen yardım edebilecek birisi var mı

White-Fox
04-06-2020, 13:55   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Silme işlemi maliyetlidir bu yüzden Disk üzerinde gerçek manada silme işlemi yapmayız.Diskinizi bir tablo gibi hayal edin iki kolon olsun.

IsDeleted - Data

Dosayayı sil dediğinizde Tabloda bulunan data kolonu içerisindeki veriyi silmek uzun süreceğinden, IsDeleted Kısmına(bu kolon 0-1 arasında değer alır) 1 yazarız.Böylece siz yeni bir dosyayı sisteminize indirdiğiniz ya da oluşturduğunuzda Tablo üzerinde silinmiş alanlarda dolaşıp oradaki Datanın üzerine yeni dosyayı yazarız.

Bu sayede zaten üstlenmiş olduğumuz yazma külfetini kullanarak, datayı hiç silmeden üzerlerine yazarız bu bize zaman kazandırıyor.

Neden bu kadar detaya girdin dersen, diskini kullandığın(yazma işlemi için) her saniye datalarını kaybediyorsun.

Peki bu veriler kurtarılabilir mi ? Açıkcası zor görünüyor neden ?:

1- Komple işletim sistemini silmek ve başka bir sistem kurmak GB'larca yeni yazılacak Data eder ki bu verilerin üzerine(belki bir kısmının) çoktan yazmış olma ihtimalini güçlendirir.

2- Yazma işlemi hızlı olsun diye rastgeledir, disk o anda en kısa sürede erişeceği boş bellek bölgesine datayı yazar bu durum tamamen kaybolmamış dataların düzgün görüntülenememesine sebep olabilir.Örneğin bir fotoğrafınız vardı diskte 20 alan kaplayan ve 3 ünün üstüne başka bir dosya yazılmışsa bu o fotoğrafın formatının bozulmasına ya da tamamen çöp olmasına sebep olabilir.

Verileri geri getirmek adına o disk üzerine kuracağınız her program datalarınızı kaybetmenize sebep olur, disk çıkarılmalı ve farklı bir bilgisayar üzerinden boş bellek bölgeleri taranıp bozulmamış dosyalar geri getirilmeli.Ancak bu sizin yapabileceğiniz bir iş gibi durmuyor profesyonel bir yardım almanızı öneririm.Geçmiş olsun...