BU son çıkan tarife ile ilgili olayı anladığım kadarıyla anlatmaya çalışacağım.
ilk başlarda bende çok ön yargılı davranıp çok sinirli tepkilerde bulunmuştum fakat;
tarifelerle ilgili verilen haberleri dikkatlice okuyup inceleyince okadarda kötü bir tarife olmadığını dşünmeye başladım.
Şöyleki;
siz istemediğiniz sürece şuanki kullandığınız tarifelerde hiçbir değişiklik olmayacak.
bu yüzden kimse canını sıkıp telaşa kapılmasının anlamı yok.
öncelikle kafalara takılan "8mbps ye" kadar ifadesi bi açıklığa kavuşturalım.
8mbps derken herkese 8mbps vaad etmiyor. sizin hattınıza ait santralden size 8mbps lik hat açılıyor ve evinize kadar gelen kablo vb. sistem 8 mbps yi nekadar kullanabiliyor ise okadar kullanıyorsunuz. kimisinde 7mbps, kimisinde 6mbps, kimisinde 8mbps kimindede 3mbps vs.vs. bu tamamen oturulan bölgedeki kablo ve tesisat kalitesine kalmış bir durum. biraz şans işi ama sonuçta en kötü ihtimalle 1Mbps den daha iyi çalışacağı kesin. bu bana göre bir avantajdır.
bu şekilde düşünerek yola çıkarsak ;
8 Mbps'e kadar 4 GB 29 TL lik tarife 1mbps 4gb kotalıdan tek farkı aynı fiyata 8 kat a kadar yüksek hız. bu bana göre bir avantaj. kısa sürede download işlemleri için vs. fakat şöyle bir dez avantajı olabilir. yüksek hızı görünce daha çok download etme veya daha çok video izleme olarak insanları cezbedip kotayı daha çabuk doldurma olasılığı yükselir.
bu tarifeye geçip geçmemekte herkes tamamen özgürdür.
4GB tı geçmem ben diyenler butarifeye geçebilirler.
8 Mbps'e kadar 6 GB 39 TL olan tarifede ise 1Mbps 6gb kotalı tarife ile aynıdır sadece 3 tl daha fazla. fakat Mbps den 8Mbps ye hız arttırılmış durumda. bu tarife yukarıda söylediğim tarife ile aynı avantaj ve dez avantajları içeriyor.
Bu tarifeyede bana 4Gb değilde 6 Gb daha yeterli olur diyenler geçebilir.
Gel gelelim ben ve bir çokrkadaşın isyan ettiğini bildiğim Tarifeye
yani;
8 Mbps'e kadar Limitsiz 49 TL lik tarife.
aslında teknik olarak TTnet söylediğinde haklı. Limitsiz ama 15 gb dan sonra 512 mbps ye düşüyor.
Nasıl haklı olur derseniz. yukarıdaki diğer iki tarifede kota aşımında extra ücrete tabi tutuluyorsunuz ama bu tarifede extra ücret yok sadece 15gb ı doldurduğunuz günden itibaren hızınız 512 kbps ye düşürülüyor. ve sonrasında fatura kesim tarihinde tekrar eski hız olan 8mbps ye çıkarılıyor. buda TTnet i teknik olarak Söylediği "Sınırsız" çümlesinde haklı kılıyor. çünkü kota limiti aşımında dolayı ücret istemiyor sadece hızı düşürüyor. ( TTnet e göre)
daha sonrasında şunuda söylemeden geçmiyim.
diğer 4 mb ve 6 mb kotalı olan tarifelerdede aynı işlem geçerli bu her iki tarifedede 15 gb üstü kullanımdada haksız kullanım gerekçesi ile 15Gb lik sınıra ulaşıldığında onlarda Fatura kesim tarihine kadar 512kbps ile sınırlandırılıyor.
Tüm bunların haricinde bu nasıl bir tarife ben anlamam bundan ben sınırsız istiyorum kardeşim felan derseniz eski tarifeler halen devam ediyor. arkadaşlar.
99 lira verirsen tamamiyle sınırsız 8mbps alırsın.
82 lira verirsen tamamiyle sınırsız 4mbps alırsın.
tamamen limitsiz tarifeler aşağıdaki gibidir.
1 Mbps LİMİTSİZ 45,31
2 Mbps LİMİTSİZ 63,81
4 Mbps LİMİTSİZ 82,32
8 Mbps LiMİTSİZ 99,00
kimse beni yanlış anlamasın amacım kafası karışan arkadaşlara yardımcı olup olayın daha net anlaşılmasında bi nebzede olsa fayda sağlamaktır. TTNET in uyguladığı Tekel e sonunada karşı olan birisiyim ve inanın bu garip tarifelerle ilgili onlarca mail atmış birisi olarak.
Şunu söylemek istiyorumki;
Türkiye sınırları içersinde yapılabilenler bunlar. bize düşen bana göre burdan kendimize en uygun olanı bulup kullanmak. yapacak başka çaremiz yok. toplu siteden olan Quicknet alır kimisi uydu net alır kimisi kablonet vs vs.
Bu karmaşa sorununun başlangıcı bana göre kampanya ve tarifeleri kamu oyuna büyük bir indirimmiş gibi yansıtmak ve tarifeleri doğru düzgün bir şekilde açıklamamaktan başladı.
Sonuç; ne kadar isyan etsekte bağırsakta bu tarifeleri bizim milletimiz yinede alıp kullanacak cazip bir tarifeymiş gibi.
bizde bağırı çağırmamızla isyan etmemizle kalacağız. hiç bişey değişmeyecek.
fazladan nefes tüketmekle kalmaktan başka hiç bişey olmayacak.
surçi lisan etmişsen affola;
Saygılarr..