arkadaşlar, bilgisayarımda 2 adet 1 gb lık kıngston hyprex ram vardı.(üzerinde 800 mhz yazıyor fakat 400 mhz görüyor.2*400=800 mhz oluyor.everest programı) ramleri 4 gb çıkartmak ıcın aynı model ve özellıkte 1 kıt daha aldım. bu sefer everest programında baktığım zaman yenı taktıklarımın her bırı 333 mhz gozukuyor eskıler ıse 400 mhz. masaustu bılgısayarıma sağ tıklayıp ozellıklere baktığım zaman toplam ram 3,25gb gozukuyor. bu belleklerden verılen oranlarda verım alabılmek ıcın ne yapmam gerekır. ısletım sıstemı xp. bu arada ben amator olduğum ıcın verılecek cozum onerılerı uygulamalı anlatılırsa cok sevınırım. şımdıden herekese tesekkur ederım.
yeni aldığım bellek hakkında
Şimdi öncelikle ramlerinizin 3.25 gb olarak gözükmesi windowsun 32-bit olmasından kaynaklanyor.
Windows 64-bit 3.25 gb + rami gösterip kullanabliyor ancak 32-bit 3.25 e kadar.
333 mhz konusuna gelirsek te birde cpu-z programı ile bakın ramlere.
pekı 64 bıt oması ıcın ne yapmam gerekır
rosespekı 64 bıt oması ıcın ne yapmam gerekı64-bit işletim sistemi satın almanız gerekir. Buna gerek yok şimdilik.
pekı alınan işletim sistemini desteklemesı gereken bır donanım olması gerekırmı(işlemci-anakart gıbı)
herkese tesekkur ederım bılgıler ıcın.
bu arada bendekı ıslemcı core 2 duo e 6750, bu ıslemcı desteklıyormu
rosesbu arada bendekı ıslemcı core 2 duo e 6750, bu ıslemcı desteklıDestekler.
yalnız hala soru ısaretı olan konu var. oda aldığım bellekler (hepsıburada .com dan aldım) 800 mhz yazmasına ragmen herbırı 333 mhz bu neyden olabılır
bırde kıt almak yerıne tek 2 gb 800 mhz alsam daha mı ıyı olurdu.
ordada baktım aynı seylerı yazıyor. 333*333/400*400
fabrıka cıkıslı 667 mhz ımıs bıostan yapmam gerekıyormus.bu konuda yardımcı olursanız sevınırım
Ama şöyle bişey var o sonradan aldığınız ramler 667 olsaydı öbür ramlerde 667 çalışırdı.
Çünkü ramin çalışma mantığı böyle hızlı olan ram düşük olan rame ayak uydurur.
Fabrika çıkışı 667 mhz ise ramler 667 mhz dır ne ayarımış o ?