yeni aldığım hdd yi windows görmüyor

HPQ-User
28-05-2008, 01:37   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

saw.1985 sormuş:
selam PC mde250 gb segate sata harddisk vardı ek olarak 250 gb samsung harddisk sata aldım bilgisayarıma taktığımda görünmedi sonra format atmayı denedim yeni hdd yi 1. olarak seçtim biosta görünüyordu 3 e böldüm  eski harddiskimi tamamemn sildim ve bölümlemedim bölümlerin fazla olacağını düşünerek 2 harddiskin 500 gb 3 bölüm olmasını  düşünerek yeni aldığım hdd deki bölümleri silmeye  karar verdim silmeye başladığım anda kur bu harddiskikullanamıyor dedi   ve oharddiski biosta kaç gb olduğu gözüküyor ama bölümleme yapamıyorum ve windowsa gösteremiyorum aygıt yöneticisinde samsung olarak görünüyor yardım edin neyapmalıyım şimdiden çok teşekkür

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel core duo 2 1.86 ghz işlemci asus ana card 1gb rem segate ve samsung  sata  harddisk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Banned
28-05-2008, 01:50   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Öncelikle sorun hdd yi söküp sağlam olana bnasıl olsa sistemi kuracaksınız sisteminizi kurun.Sistem kurulduktan sonra bilgisayar açık ve çalışır vaziyetteyken diğer hdd yi bağlayıp aydıt yöneticinizden herhangi bir seçenekte sağ tıklayıp donanım değişikliğini tara deyin hdd bulunup yüklenecektir. Sorun varsa windows otomatikman biçimleyecek sorun yoksa direk yükleyecektir.Siz her ihtimale karşı bilgisayarım simgisini sağ tıklayıp yönet - disk yönetimi seçeneğine girerek oarada gördüğünüz hdd nizi sağ tıklayıp biçimlendirin. En kolay ve sorunsuz çözüm bu olsa gerek. Bilgisayar açıkken bağlamamızın sebebi olası disk ve  dosya sistemi hatalarının windows açılırken denetlenmesinden, olası yanlış ayarlanmış aktif  pasif sistem diski ayraları ve yanlış ayarlanmış master ayarlarından sisteminizin etkilenmemesi için. Aksi halde sistem açılmayıp mavi ekran hataları ile karşılaşabilirsiniz.

Fatih_ARMAĞAN
28-05-2008, 10:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

kurulu bir windows a sıfır bir disk taktğınızda onu görmemesi normaldir.. denetim masası yönetimsel araçlar kısmından bilgisayar yönetimine girip soldaki listeden Disk yönetimine tıklayınız... orada sisteminizde diskleri sırası ile Disk 0 Disk 1 diye zaten görüceksiniz.. yeni taktıgınız disk 2.sata yuvasında ise onu disk 1 olarak görüceksiniz kendi xpnizin kurulu olduğu disk 1.sata yuvasında ise onnuda disk 0 olarak görüceksiniz... disk 1 i sağtıkladığınızda xp size zaten gerekli yönergeleri göstericektir..

Fatih_ARMAĞAN
28-05-2008, 10:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

Detaylı bilgi istersen şu linki inceleyebilirsin.

saw.1985
28-05-2008, 12:43   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

sağol arkadaşta windıows u kurdum aygıt yöneticisinde boş olarak gözüküyor

linda
28-05-2008, 12:52   |  #6  
Yıllanmış Üye
387 mesaj

BİLGİSAYARI PARAGON GİBİ BİR PROĞRAM LA BOOT EDİN VE ORDA DİSK BİÇİMLENDİRİN.

saw.1985
28-05-2008, 13:00   |  #7  
Taze Üye
3 mesaj

sakarboy arkadaşım sağolda dediğin yerde diskler   0-2-3-4-5 diye gidiyo1 yok gözükmüyo sadece aygıt yöneticisinde ve biosta gözüküyo aygıt yöneticisinde disk 1 olarak görünüyo donanım değişikliklerini taradım
sözettiğim harddiskin markası yazıyor özellikler-birimler dediğimde
  tür=bilinmeyen
  durum= okunamaz
  bölümleme sitili =uygulanamaz
  diğer seçenekler  =o ı gösteriyo

ayrıca bu jumper falan deniyo küçük beyaz bişeyse eski harddiskimde 1 tane takılı ama yenisinde yok onla alakası olabilirmi

Fatih_ARMAĞAN
29-05-2008, 00:19   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

disklerinizin her ikiside sata ise jumper ayarları yapmanıza gerek yoktur..
şöyle bir alternatif yapabiliriz sizinle. bilgisayarınızdan eski diskinizi çıkartın yenidiskinizi takın.. xp cd sini takın xp yüklüyormuş gibi işlemleri başlatın gdisk bölümleme kısmına geldiğinizde ... ne kadar disk bölümü var ise hepsini silin... ve yeniden kaç partition oluşturmak istiyorsanız yeni diskiniz için okadar partition oluşturun fakar kurulum için enter a basmayın.. bilgisayarınızı powerdan kapatın.  ve daha sonra sata 0 çıkışna eski diskinizi Sata 1 çıkışına yeni diskinizi takıp çalıştırın..

eğer donanımsal olarak disklerinizde bir sorun yok ise  eski diskinizdeki partitionlar haricinde..  yeni diskteki az önce dediğim gibi kaç partiton oluşturmuş iseniz hepsini bilgisayarım da görebileceksiniz.. ve üzerlerine tıkladığınızda diskiniz biçimlendirmek istermisiniz uyarısı vericek.. ve tamam a basıp hızlı biçimlendir i seçip başlat ı tıklayıp 20-30 sn lik bir işlemden sonra disk biçimlendirmesi biticek ve diskinizi kullanabileceksiniz...

bahsettiklerim eğer disklerinizde yada anakartınızda donanımsal bir sıkıntı yok ise kesinlikle çalışması gerekir...

saygılar..