Merhaba arkadaslar. Ben birkac gundur sistem toplamayi dusunuyorum ve Board olarak ASUS Crosshair IV Formula almayi dusunuyorum. Oncelikle bu board u kullanan arkadaslar warsa , bur sorun yasadinizmi ? Board beni 4 yil gotururmu ? Kendi uzerinde bulunan OC tusunun verdigi OC performansi ne kadar bir artis saglar ? Ayrica yanina islemci olarak 1075 T almayi planliyorum... OC de sorun yasarmiyim ? OC potansiyeli iyi bir islemcimi ? Onun disinda RAM olarak GSKILL 4GB (2*2GB) Ripjaws DDR3 1600Mhz CL9 dusunuyorum. Onun yerine 4GB (2*2GB) Ripjaws DDR3 1333Mhz CL7 almadigim icin pisman olurmuyum ? CL7 ve CL9 farkini ve ya 1333 ile 1600 farkini oyunlarda hissedermiyim ? Son olarakta, bu board u alirsam 2 ekran kartini 16x 16x calistirir fakat 3. karti taktigimda 16x 16x 8x mi yoksa 8x 8x 8x mi calistirir? Ilginize simdiden tesekkurler, parclarin linkleri asagida verilmistir. Butcem 1000 TL dir... Sadece Board, CPU ve RAM almayi planliyorum ve sistemi Grafik Karti haric onumuzdeki 4-5 yil degistirmeyi planlamiyorum... Hic Intel sistem toplamadim, Ayni fiyata esdeger ve ya daha yuksek performans getirebilecek intel onerisi olan ve ya daha dusuk fiyata es deger performansa en azindan esdeger performans getirisi olan bir intel sistem onerisi olan warsa onerilerinize acigim... Tekrar simdiden ilginize tesekkurler...
PS :
*2gb%29-ripjaws-ddr3-1600mhz-cl9-1.5v-dusuk-voltaj-dual-ram/productdetails.aspx?I_ID=43458
*2gb%29-ripjaws-ddr3-1333mhz-cl7-1.5v-dusuk-voltaj-dual-ram/productdetails.aspx?I_ID=43452