Yeni Başlayanlar İçin BlackBerry Modları

cheap
26-04-2012, 15:14   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Eğer ilk kez BlackBerry kullanacaksanız; cihazın şarj olma, bilgisayara bağlama, sessize alma gibi fonksiyonlarının diğer telefonlara nazaran biraz daha farklı olduğunu hemen fark edeceksiniz. Bu yüzden de daha kesin bir telefon hakimiyeti için   Mass Storage, Bedside, Standby, Airplane  bazı farklı modları öğrenmenizde yarar var. İşte sizler için hazırladığımız derleme dosyası:

Mass Storage Modu

Cihazınızı usb kablosu yoluyla bilgisayarınıza bağladığınızda direkt olarak Mass Storage moduna yönlendirilirsiniz ve seçim ekranında Evet’i seçerseniz telefonunuzun sıradan bir harici disk gibi görev yapmaya başlayacaktır. Daha sonra da aynı cihaz bu kez de kart okuyucu gibi davranacaktır ki bu yolla Explorer üzerinden telefonunuzun içeriğini yönetebilirsiniz. Eğer işletim sistemi olarak OS X kullanıyorsanız da bağlantıyı kurduğunuz an zaten masaüstünde gerekli bildirimleri görürsünüz.

Cihazı bu şekilde kullanarak kolayca dosya paylaşımı ve veri transferi yapabilirsiniz. Eğer taşımak istediğiniz dosyalar büyük dosyalarsa bu yolu kullanmanız tavsiye edilir. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra önce hafıza kartını cihazdan çıkarmayı, daha sonra telefonun bilgisayarla bağlantısını kesmeyi unutmayın. Diğer türlü davrandığınızda istemeden de olsa cihazlara zarar verebilirsiniz.

Bedside Mode
Bedside Modu, BlackBerry işletim sisteminin 4.6 versiyonu ile görücüye çıkan bir özellik olmakla birlikte size cihazınızı şarj halindeyken de kontrol etme şansı verir. Bu modu aktivasyonunu saat ayarları ekranından yapabilirsiniz. Telefonunuzu şarja taktığınızda ilgili ayarları değiştirerek aşağıdaki olayların sizi rahatsız etmemesini sağlayabilirsiniz:

LED Ekranı
Radyo
Loş Ekran
Es Profili

Standby Mode
Standby, yani bekleme modu, telefonunuzun olduğundan daha az enerji sağlamasını sağlar. OS 5 çıkmadan önce tepedeki ayarlardan Mute konumunu seçtiğinizde telefonunuzun otomatik olarak uyku moduna geçiyordu, daha önceki sürümlerde ise işlev yine aynıydı. Ama yeni sürümlerde bu özellik kaldırıldı. */A tuşuna basılı tutatarak cihazınızı uyku moduna çevirebiliyorsunuz. Kilitlemek içinse tepedeki Lock butonunu kullanmanız yeterli olacaktır.

Airplane Mode
Airplane, yani uçuş modu cihazınızın şebeke ile tüm ilişkisini kesmenize yarar. Bluetooth ve Wi-Fi ağ özelliklerli geldi geleli BlackBerry Airplane modunu kullanmamaya başladı. Diğer yandan çoğu havayolu şirketi uçuş sırasında tüm bağlantıları kesmenizi şart koştuğundan gerekli ayarlamaları Bağlantıları Yönet sekmesinin altındaki Tüm Bağlantıları Kes komutu ile gerçekleştirebilirsiniz.