Meraba arkadaşlar,ASP.NET ile bir site yapmak istiyorum fakat ne ile ilgili olsun ne tür bişey olsun karar veremiyorum.Ayrıca Photoshopla tasarlayıp bunu visual studio ya aktarabilirmiyim?Yorumlarınızı Bekliyorum...
Yeni bir asp.net?
En sevdiğim konu asp.net.
hemen yardımcı olayım biraz geç gördüm.
Visual Studio ile tasarım yapman daha rahat olur. Asp.net kontrolleri rahatlıkla düzenleyebileceğin kodlayabileceğin IDE. Windows taki programlama gibi program yazabilirsin(aşırıya kaçmamak gerek veri taşırkn bu kolaylığı görenler hemen asp.net te de veri taşımacılığı başlatıyor :D)
Photoshop ile slicelayıp htmle aktarabilirsin. Eğer katmanlarla(div) çalışmayı seversen kestiğin resimleri css aracılığıyla asp.netteki html e taşıyabilirsin.
Masterpage kavramı senin için süper olur ilk başlarken. ilerde Usercontroller yaratırken master page'e fazla bakmayacağın kesin ama.
Visual Web Developer 2008 express yada visual studio 2008 pro (paralı fakat ücretsiz 90 gün deneme sürümü veriyor MS hiçbir uyarı demo yada kısıtlama olmadan.) ile rahatlıkla çalışabilirsin.
IIS kurmana gerek kalmaz. PHP deki gibi ayrı programlarmış vb hiç uğraşmazsın. Derle F5 e bas işini gör misali.
Eğer takıldığın nokta olursa burada paylaşabilirsin. her zaman yardımcı olabilirim. ASP.NET te her konuda soru sorabilirsin.