Yeni bir sosyal ağ, Türkiye'de bir ilk! :)

efrin
26-04-2012, 09:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 senedir aklımda olan bir proje var. Dünyada benzeri var mı bilmiyorum ama Türkiyede ilk olacağını düşünüyorum, 2 senedir aynı konuyu arastırıyorum ve düşündüğüm sekilde hiçbir şekilde yapılmıs hiçbir şey göremedim internette. Bu projenin sadece bir parçası olarak yeni bir sosyal ağ açmak istiyorum ancak fazla bilgim olmadığı için yardımınıza ihtiyacım var.

1-maliyeti çok yüksek olacak bir proje, ortak yada yatırımcı nasıl bulabilirim?

2-proje tutacak bir proje ancak asıl önemli olan iyi bir ekibi nasıl kurabilirim?

3-düşündüklerimi kağıda dökmeye başladım,çok geliştirilebilecek bir proje bu yüzden yazdıkça yazıyorum  :) ancak hala çoğu düşünce aşamasında olan bu fikrin patentini alabilirmiyim? alabilirsem nasıl ve ne kadara mal olur?

android3
26-04-2012, 13:03   |  #2  
android3 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
156 mesaj

dostum öncelikle fikirlere patent alamazsın.bu yüzden proje aşamasına getirene kadar kimseye anlatma fikirlerini. yardım istiyorsan elle tutulur birşeyler göstermen gerek insanlara. bu yüzdende elini çabuk tut projeye başla patentini al :) benimde bir projem var umarım aynı fikirleri düşünmüyoruzdur :D

kaslan1001
17-06-2012, 21:16   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
4 mesaj

valla dostum  eğer iyi bir fikrin varsa bence biran önce hayata geçir,yoksa elinde patlar sonradan,bide başkasına güvenerek iş yapma,oyalarlar dururlar seni,iyi iş fikirleri az bulunur kıymetini bil acele et

asilkral49
15-04-2013, 18:13   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Mrb.ben isternet teknolojileri ve yazılımlar üzerine araştırma ve yatırım yapan bir şirketin kurucusuyum.Açıklamana baktım bir şey anlaşılmıyor.Hangi konuda ne yazıyorsun fikirlerin nedir burdan yada bana mail olarak aktar.Ciddi bir fikirse oturup detaylı konuşuruz.Ayrıca tüm fikirlerini öyle ulu orta yerde yayımlama.Cevabını bekliyorum. mail adresim   [email]ademizimhero@hotmail.com[/email] görüşmek üzere.