yeni casper laptopta fan sorunu

HPQ-User
26-02-2008, 13:53   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Casper:( sormuş:
Makina acıldıktan sonra fan 5-10 dakika sonra ilk olarak ve  sesli çalısmaya baslıyor. Hiçbir program,ek özellik çalıstırılmadıgı halde kapatana kadar fan surekli calısıyor.core o 37 core1 41 derece olarak cpu ısısı olarak gosteriyor.Birebir  ozellikte casper makinada aynı problemi arkadasım da yasıyor. Servise sordum normal deyip daha 2 yıl garantisi var biraz kullanın olmazsa merkeze gondeririz diye ifade ettiler.Genelde casper de bu kabullenilmesi gereken bir problem mi?
    Bu konuda   ne yapmam gerektigi konusunda bilgilendirirseniz cok memmun olacagım. iyi çalısmalar.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
ocak 2008 casper-pc dizustu, Genuine intel (r) cpu   T2130  @ 1.86Ghz,  896 bellek 128 paylasımlı ekran kartı.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2)

GaMeRr
26-02-2008, 14:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,264 mesaj

Bu bana normal gibi geldi.

Borga-x
26-02-2008, 15:06   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Fanın sürekli çalışması aslında normal degıl ama Casper olunca ben hersey olabılır derim. Normalde laptoplarda işlem yapılmadıgında işlemci çarpanı düşürülür ve hızı aşağı çekilir bunun netıcesınde fanlar ısınmayan işlemciyi sogutmak ıcın ugraşmaz. Boylece pilden de tasaruf edersınız. vistada güç yönetimine girmek için arama kutusuna power yazın. Burdan guc yönetimini secin ve maksimum korumayı seçin bunu secerek gereksiz sekılde guc harcanmayacak ama işlemciniz normal hızından daha yavaş çalışacaktır. Dengeli'yi secersenız sıstem gerektıgınde işlemcinin hızını düşürecektır.

Eger oyun oynuyorsanız bu soyledıklerını hıc kaaleye almayın çunku oyunlar en fazla işlem gucunuz ve ekran kartı gucunu isteyecegınden sıstem son hızda çalışacak ve fanlar sız oyundan cıkana kadar veya laptopu kapatana kadar çalışacaktır.