hd 2600 daha iyiKatılıyorum dostum sana, HD3800 ıda ekle o da 256 bit dir kendisi. Muhahaahah :-)
her serinin soldan ikinci rakamı 5 ve üzeriyse o kart daha iyidir.pek ekran kartı bilgin olmadığından dolayı hd5450yi daha iyi görmen normal.halen inanmadıysan söyleyeyim:
hd 5450 64 bit
hd 2600 128
Yeni Ekran Kartı Aldım, Eskisinden Beter Çıktı....
- 1
- 2
Anlamadan karıştırmışsınız. Benim yazımda dikkat ettiyseniz çıkış tarihine göre ibare zaten var. Ayrıca verdiğim bilgi nvidia içinde geçerli. Misal gtx 480 ile gtx 580 eşit mi denmiş ? Değil ancak şöyle 480 ile 580 aynı zamandamı piyasaya çıktı ? 4xx önde 5xx sonra 6xx daha çıkan seriler ve bu kartlar ne kadar yeni ise teknolojisi o kadar yeni ancak şöylede birşey var ki gtx580 kendisinden sonra çıkan gtx 650 den iyidir. Yani alabiliyorsanız önce ikinci numaranın en yükseğine sonra bu numaranın en yüksek olanlardan ilk numarası en yüksek olanına sonrada bunlardan üçüncü numarası en yüksek olanına bakmalısınız. 6850 bir kart 5770 tende 6790 danda iyi bir karttır. Tabiki kart alırken ram miktarı, ram hzıları, shader işlemci sayısı, işlemci hızı, işlemci teknolojisi gibi özelliklere dikkat etmeniz gerekir. Hatta çok iyi bir kartta dandik bir soğutma kullanılmışsa yada kada içi hava akımızınız kötü ise o karttan çok kötü performans alabilirsiniz. ir başka püf nokta ben şimdiye kadar GPU su yanan yada arızalanan karta hiç rastlamadım. ekran kartlarının genelde arıza sebebi üzerindeki ramchiplerin yanması yada bozulması. Asla ve asla ram soğutması olmayan bir kart almanızı önermem. Bunun içindirki iyi üretim kartların kocaman kocaman soğutma sistemleri vardır ve hem gpu yu hemde ramchipleri soğutur.en son iki rakam fiyat olarakta üç haneli yüksek rakamlara denk gelir:) kısaca paran varsa performansı o oranda yaşarsın
bundan 1-2 ay önceki sistemim işlemci E7300,1 gb 6850 256 bit ekran kartı idi işlemci ve ekran kartını donanım haber formundan 2.el kısmında her 2 ürünüde takaslayarak değiştirdim, şuan mevcut sistemimde q6600 ve 2 gb 256 bit 6950 var bence sizde sisteminizi yükselterek bir yerlere getirin özellikle bütçeniz düşük ise ben kendi sistemimi 2007den beri sadece anakart ve hddler sabit kalaraktan değiştirdim ve bunu zamana yayın ilk değiştirdiğim parça psu idi 460 wattı 700watta çıkardım,sonra cpu soğutucusunu değiştirdim (aralarında 2 ay var) sonra yine takaslayarak 4870 ekran kartı aldım ayrıca soğutucusunuda değiştirdim ,
zamana yayarsanız inanın daha verimli oluyor ve harcama olarakta çok göze batmıyor (ya da bana öyle geliyor) C=
yaw arkadaşlar bana önerebileceğiniz erkan kartını söylermisiniz ya polemik yaratıyonuz :D birazda benle ilgileniniz :D psuda alcam erkan kartıda. acaba Sapphire Radeon HD 2600PRO 512MB DDR2 PCI-E SPH ... alsam, ati radeon hd 2600xt 256mb dan iyi olurmu? darboğazmıdır nedir onu yaparmı? :D
o sisteme 1 gb 256 bit ddr3 bir karttan fazlası gereksiz kalır 9800gt hd 4850 gibi hd 2600 filan sil aklından yarın birgün satamazsın bile herkes artık dx 10 dx 11 kartları alıyorlar
http://www.sahibinden.com/ilan/a ... -bit-74050066/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/a ... or-x-80853455/detay
bu ikisi ve 400w psu yeter ama siz madem psu alcaksınız arkadaşın dediği gibi 500w alırsın yeter işlemcin pentium 4 2004-2005lerden kalma şuan hala kabul görür ama en azından çift işlemci şart oldu!
- 1
- 2