Yeni formatlanmış bilgisayardaki sorunlar

CCleaner
07-07-2011, 11:39   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
91 mesaj

Arkadaşlar 2 hafta önce bilgisayarıma format attım. Bugünlerde bilgisayarı açarken hoş geldiniz yazısı gözükmeden bilgisayar başa alıyor ve öyle açılıyor. Bide bilgisayar müzik, video vs. açtığım zaman bir süre sonra 'trrrr' diye bi ses geliyor ve bilgisayar resetleniyor. Tekrar format atarsam düzelir mi ?

sah1n
07-07-2011, 11:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Bilgisayarına format atarken dosya atlattırdın mı hiç ? Temiz bir sistem kurduğuna eminsen donanımsaldır.

CCleaner
07-07-2011, 11:48   |  #3  
OP Üye
91 mesaj

Atlattırmadım galiba. Tekrar format atayım mı? Sorun olur mu ?

Kapalı Hesap (200174)
07-07-2011, 12:11   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Alıntı: CCleaner  
Atlattırmadım galiba. Tekrar format atayım mı? Sorun olur mu ?
at ama şunuda unutma bir çok kişi format anında kasayı sallama yerinden kaldırma gibi eylemler uyguluyor bunlar çok ufak ayrıntılarda olsa o an ki durumda atlıyor dosyayı denemesi bedava format anında kasayı salla yan yatır yab işte bişeyler bekler biraz falan dosya klasör kaynaktan okunamadı diyor (denenmiştir) Gülüş

CCleaner
07-07-2011, 12:17   |  #5  
OP Üye
91 mesaj

İçindeki parçaları falan mı bastırsam. Az öncede açtım müzik iki kere oldu öyle ses kartında veya ses kartı driver yüklerken sorun olmuş olabilir neyse birazdan format atıcam düzelip düzelmediğini söylücem burdan size.

Banned
07-07-2011, 12:32   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Muhtemelen ses kartı ile başka bir donanımda çakışma vardır. isterseniz format atmadan ses ve ekran kartı dahil birkaç donanımın sürücülerini kaldırıp tekrar kurun, düzelebilir.

Kapalı Hesap (200174)
07-07-2011, 12:46   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
İçindeki parçaları falan mı bastırsam. Az öncede açtım müzik iki kere oldu öyle ses kartında veya ses kartı driver yüklerken sorun olmuş olabilir neyse birazdan format atıcam düzelip düzelmediğini söylücem burdan size.
yok o kadarda değil sen tak cdyi veya dwdyi demek istediğim kasayı format anında kımıldatma

CCleaner
07-07-2011, 13:00   |  #8  
OP Üye
91 mesaj
Alıntı: kesko  
yok o kadarda değil sen tak cdyi veya dwdyi demek istediğim kasayı format anında kımı
Zaten öyle yapmıcaktım, format atmadan önce bastırsam çıkarıp taksam düzelir mi anlamında demiştim :) Az önce müzik açmadan da resetledi ses kartından falan değil heralde format atayım düzelir heralde

CCleaner
11-07-2011, 12:38   |  #9  
OP Üye
91 mesaj

Format attım ama yine aynı düzelmedi güvenli modda bile resetliyo. kasayı açıp çıkarıp taksam herşeyi düzelir mi ki napmalıyım ?

mustafa2116
12-07-2011, 04:05   |  #10  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Format attım ama yine aynı düzelmedi güvenli modda bile resetliyo. kasayı açıp çıkarıp taksam herşeyi düzelir mi ki napmalıyım ?
Sorun dediğim şekildemi oluyor ( cevabı Uzun evet yazarsan cevaplayacam)

Başlat düğmesine bastıktan sonra bilgisyar hoş geldiniz yazısına kadar geliyor.
Belli bir süre bekliyor.Hdd işlemden çıkıyor.
Reset atıp tekrar başlıyor.
Bu kez hdd devreden çıkmıyor ve hoş geldinizden masa üssüne geçiyor.
Normal oyunlarda yavaşlama yapıyor yada masa üssü gel git yapıyor.
Yenileme yaptığında uzun sürüyor yada aşırı  bekletiyor.
 videolarda videonun boş alanına tıkladığında hata veriyor çalışmayı durdurmaya yöneliyor yada  işletim sisstemi sizi beklemeye alıyor.
kapanışı hızlı yapıyor
bazı programların açılışında aksaklıklar oluşuyor.

Bunlardan en az 4 düne evet diyorsan  sorunu cevaplayayım
hepsine evet diyorsa soru dahada uzuyor.
4 veya daha üstündeyse sorun sadece yazılımsal değil donanımsalda aynı zamanda

4 ten aşşağıdaysa  hangileri olşduğunu söyle..