Yeni harddisk aldım ve sorularım var

emreyavuzz
19-02-2016, 18:03   |  #1  
emreyavuzz avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Acer e1-572g marka bilgisayarım dün akşam nedenini bilmediğim bir durumdan dolayı açılırken mavi ekran hatasi verip otomatik olarak yeniden başladıktan sonra otomatik onarıma hazırlanıyor ekranı geliyor ve siyah ekrana geçiyordu. Bu kısımda uzunca bir süre bekletip tekrar mavi ekran hatası vererek yeniden başlıyor ve bu durum böyle devam ediyordu. Evde 3 bilgisayar var ve 3'ünde de bu bilgisayarın harddisk'ini denedim, fakat sonuç aynı oldu.

Bu sabah 120 gb'lik bir ssd aldım ve windows 7 32-bit yükledim ve ardından windows 10'a yükselttim. Şimdi de driver bulamıyorum ve aklıma takılan bazı sorular var.

- Fabrika ayarlarına dön özelliğini kullanabilmem için ve bilgisayarı ilk aldığımdaki windows'a döndürebilmek için ne yapmam lazım?
- Bozuk olduğunu düşündüğüm harddisk'e kutu alıp bilgisayara bağlasam portable olarak kullanabilme imkanım var mı?

Son Düzenleme: emreyavuzz ~ 19 Şubat 2016 21:51 Neden:
emreyavuzz
20-02-2016, 12:40   |  #2  
emreyavuzz avatarı
OP Taze Üye
12 mesaj

Peki bozuk hdd'ye kutu aldım diyelim. Oradaki recovery için ayrılmış olan bölümü şimdi düzgün çalışan ssd'ye nasıl aktarabilirim? Benim derdim bu :D En azından recoveryi klonlayıp 1 kere fabrika ayarlarına dönerim. Eski haline geri gelir diye ümit ediyorum. 32-bit sistem olduğu için driverları güncellemek çok sıkıntı oluyor. Bu bilgisayara 64-bit driverlar ayarlanmış sadece ve 32-bit bulamıyorum.

Son Düzenleme: emreyavuzz ~ 20 Şubat 2016 12:42
emreyavuzz
20-02-2016, 14:53   |  #3  
emreyavuzz avatarı
OP Taze Üye
12 mesaj

Şuan veya yakın zamanda orjinal key alamayacağım ve bu bilgisayarı bozuk hdd ile teknik servise yollasaydım kim bilir ne zaman gelecekti. World of warcraft oynuyorum ve önümüzdeki hafta raidimiz var. Şuan gayet iyi driverları eksik olsa da çalışıyor ve oyunu sorunsuza yakın oynayabiliyorum, ama kullanılabilir ram miktarı da driver olmadığı için 8 gb'den 2.4gb'ye düşürülmüş. Raid yaparken bunun sıkıntı olacağını tahmin ediyorum.

Yanlış anlamadıysam bozuk olarak varsaydığım hdd'yi kutulayıp bilgisayara taktığımda fabrika ayarlarına döndürebileceğim bir seçenek olabilecek ve bu ssd'ye o recovery alanını kurma zorunluluğum kalkacak, doğru mu? Bu bilgisayar için 32 bit sistem driverları yok. Sorunumun en büyük noktası bu :) Sahte yazılıma karşıyım, ama bilgisayarımın eski hdd'si dururken ve o windows'un key'inden yararlanabilecek bir durum varsa yeni bir key almak istemiyorum.

Edit: Yabancı sitelere bile baktım. Hiç bir yerde cevap bulamadım. Çok fazla bilgim olmadığı için araştırma yaparken yanlış kelimeler kullanıp farklı sonuçlara gitmiş olabilirim.

Son Düzenleme: emreyavuzz ~ 20 Şubat 2016 14:56