Hiç 4.9 GHz'e kadar "overclock" yaptınız mı?Hayır arkadaşımın bilgisayarında titan fenrir ile core i7 920'ye 4.5 ghz'akadar o.c yaptık daha sonrasında kendisi korktu ve o.c işlemini bıraktık.Yalnız bir fark vardı anakart flaming blade idi(bu arada bilgisayarını amerikadan alıp geldi).Yani voltaj değerlerimuhteşem değerlere çıkabiliyordu.Gigabyte'de 4.5 ghz'nin rahat olabileceğini düşünüyorum...Son Düzenleme: cohannan ~ 10 Eylül 2009 10:01
Yeni işlemciyle sistem
- 1
- 2
Core i7 için o kadar kolay değil. Su soğutma ile ancak 4,0 GHz de güçlükle stabil tutabiliyorlardı bir testte. Fazla ısınan bir işlemci.
Core i7 için o kadar kolay değil. Susoğutma ile ancak 4,0 GHz de güçlükle stabil tutabiliyorlardı birtestte. Fazla ısınan bir işlemci.Ben yaptım diyorum ama sanırım attığımı düşünüyorsunuz.Titan fenriri yabana atıyorsunuz buyrun;Birde şurayı incelerseniz görebilirsiniz neler yapılabileceğini;
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=95485
Soğutucuya lafımız yok. Boşta öyle tutarsınız belki 4,5 GHz'de. Yük altında açıkçası o hızda stabil çalıştırabileceğinize inanmıyorum, eğer kutuplarda yaşamıyorsanız. Hele 4,9 GHz imkansız diyeyim size normal şartlarda. Orada da gikkat ederseniz 3.6 GHz hızında çalışıyor. Öte yandan Thermalright Ultra daha iyi bir soğutucudur.
Soğutucuya lafımız yok. Boşta öyle tutarsınız belki 4,5 GHz'de. Yük altında açıkçası o hızda stabil çalıştırabileceğinize inanmıyorum, eğer kutuplarda yaşamıyorsanız. Hele 4,9 GHz imkansız diyeyim size normal şartlarda. Orada da gikkat ederseniz 3.6 GHz hızında çalışıyor. Öte yandan Thermalright Ultra daha iyi bir soğutucudur.Fiyat performans baz alarak söyledim.Yoksa elbette daha iyi soğutucular var.Yük altında derken 24 saat crysis oynamadım o.c'ledikten sonra ama arkadaşım oynamıştır 6-7 saat.Durmadan sıcaklık kontrolü yapmasını söyledim bana stabil olduğunu söylüyor tabi emin değilim.Bu arada süleyman hocam tüm yorumlarınız için çok teşekkürler beni gerçekten bu anlamda tekrar eğittiniz...
Estağfurullah. Güzel bir forum burası, herkes birşeyler paylaşıyor.
Core i7'nin hızı ve sıcaklıklarıyla ilgili bir inceleme, videoyu da inceleyebilirsiniz:
http://enthusiast.hardocp.com/ar ... 0_overclocking_heat
Konuyu açan arkadaş eğer sistemini daha almadıysan ve sıvı soğutma istiyorsan sana tavsiyem '' Güvenilir bir marka '' .
HAF 932 Full Tower kasadır. Yani kasa içinde ekstra yer istersen almanı öneririm. Ancak MidTower yeterli diyorsan HAF 922 Mid Tower kasaya yönelmelisin ancak HAF serisi Cooler Master'ın şu anda en büyük getirisi, o kasadan iyisini bulamazsın. :)
- 1
- 2