yeni laptopum neden geç açılıyor....

HPQ-User
09-09-2009, 22:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

paşaaa sormuş:
iyi akşamlar 2 hafta önce gene sitenizde bir arkaşadaşın tavsiyesi ile aldığım laptopumdan gayet memlunum fakat bilgisayar açılırken windows hızlı açılıyor ama hesabıma girdikten sonra ilk programların açılışı çok uzun sürüyor. özellikle başlangıçta açılan msn çok kastırıyor makinayı...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
hp DV6-1238ET CORE2DUO P8700 2.53GHZ-4096MB-320GB-1024MB HD4650-15,6''-BT-DVDRW-WVP  şimdiden yardımlarınız için teşekkürler....

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; GTB6; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30618; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0)

HugOBoss___
09-09-2009, 23:55   |  #2  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,011 mesaj

bilgisayarınızı virüs taramasından geçirin ccleaner ile gereksiz dosyalardan kurtulun

Süleyman.
10-09-2009, 00:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Daha önce yazdığım bir cevaptır, size de uyar:

Alıntı: Süleyman.  
Genel olarak:
1. Hemen herşeyde olduğu gibi bunda da, sorun çıkmadan evvel "Acaba sorun çıkar mı?" şeklinde evhama kapılmayın. HP'lerin o kadar sorunlu olduğunu düşünmediğim gibi bu konuda abartıldığını dahi düşünüyorum.
2. Donanım olarak bilgisayarınızı düşürmediğiniz, nemli, tozlu ortamda kullanmadığınız sürüce pek bir sorun yaşamazsınız. Tabi üzerine su vs. dökülmemesine dikkat etmenizi söylemeye gerek duymuyorum. :)
3. Yine donanım olarak bilgisayarınızı bence en fazla altı ayda bir servise temizletin, tozlarını alsınlar.
4. Isınma bilgisayarınızı olumsuz etkiler, özellikle yaz aylarında. Bu yüzden bilgisayarınızı ahşap bir zeminde kullanmanızı öneririm. Cam, plastik gibi zeminler ısıyı tuttuğu için bilgisayarınızın ısınmasına neden olurlar. Ara sıra "Everest" programıyla bilgisayarınızın ısılarını kontrol edebilirsiniz.

Yazılım olarak:
1. Cclenar programıyla bilgisayarınızdaki çöpleri belli aralıklarla temzileyin.
2. Güncel bir güvenlik yazılımıyla bilgisayarınızı mutlaka koruyun. Norton Internet Security 2009 veya Kaspersky Internet Security 2010 öneririm.
3. Tune Up Utilities 2009 programıyla bilgisayarınızı optimize edebilirsiniz.
4. Arama çubuğuna "msconfig" yazıp enter tuşuna basın. Açılan pencerenin başlangıç sekmesinden, sistem başladığında çalışması gerekmeyen, siz istediğinizde çalışacak programları kaldırın.
5. HP muhtemelen hiçbir zaman kullanmayacağınız bir sürü gereksiz yazılım yüklemiştir. Dilerseniz bunları kaldırabilirsiniz.
6. Muhtemel sorunlar karşısında sistem problemi yaşamanız, formatlamak zorunda kalmanız gibi durumlar için, Norton Ghost veya Acronis True Image gibi bir programla; sisteminizi tam düzenleyip  güncelleştirmeleri yüklediğiniz, crackli, deneme sürümü olan hiçbir yazılımın yüklü olmadığı halinin imajını alarak, gerektiği zaman 20 dakika içinde sisteminizi kolayca geri yükleyebilirsiniz.

Unuttuğum bazı şeyler elbette olabilir. Ama bunlar kafidir diye düşünüyorum.
PaSAAA
10-09-2009, 00:25   |  #4  
Taze Üye
6 mesaj

yardımınız içi teşekürler cclenar zaten vardı virüs taramasınıda norton 2009la yapıyorum fakat laptopla gelen deneme sürümü diğer öneriderlide bunlarıda bi daha uygulamaya çalışacağım....

International Affairs
10-09-2009, 00:32   |  #5  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Bence Bir de avira ile virüs taraması yaptırın oldukça güçlü bir virüs yazılımıdır...

Süleyman.
10-09-2009, 00:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Bilgisayarınızın herhangi bir şekilde kasmasına neden olabilecek bir donanım eksikliği yok, çok güzel bir alet. Mutlaka bir yerlerde sorun vardır. Çok daha düşüğü ile hiçbir sorun yaşamaıyorum.

Güle güle kullanın bu arada.

PaSAAA
12-09-2009, 09:00   |  #7  
Taze Üye
6 mesaj

arkadaşlar herkeze çoookkk teşekkürler sorunumu çözdüm. paylaşmak istedim sorunu çözelken özellikle tune up utilities 2009 optimize ettim ve başlangıç programlarından gereksiz olanlardan kurtuldum bu konuda bu program gerçekten çok güzel gerekli bi program kaldırdığınızda hemen uyarıyo. dolayısıyla hatada yapmıyorsunuz. ayrıcada virüs programlarının bir çoğunu denedim ama en başarılısı g data olduğunu düşünüyorum hiç biri bişey bulamazken   Gdata TotalCare 2010 virüsü buldu. şu anda pc gayet ii durumda herkeze teşekkürler....

OnlyMann
12-09-2009, 10:01   |  #8  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

ayrıca yine forum içinde Vista Performansı ile ilgili araştırma yapıp bu doğrultuda makinanızı optimize ederseniz verimi artıracaktır. 

Önerim zararlı yazılımınızı güncel tutup, zaman zaman full taramadan geçirmenizdir.

Süleyman.
12-09-2009, 11:36   |  #9  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Rica ederim. Geçmiş olsun. :)

OSMAN BAĞÇEVAN
12-09-2009, 13:40   |  #10  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

msn yi başlangıçta kasmadan , sorunsuz çalıştıracak bir sistem var mı , bilmiyorum , görmedim ben öle bir sistem !!!

neyse sorununuzu çözmüşsünüz , iyi günler..