Yeni moda: Cepte artırılmış gerçeklik...

CHIP Online
06-10-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Siz kamerayı objeye tutun, cebiniz nerede olduğunuzu söylesin: İşte yeni moda cep mucizeleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/yeni ... erceklik_15290.html

Augmented Reality (Artırılmış gerçeklik): Bu karmaşık terimin arkasında işlevsel cep telefonu programları bulunuyor. Cep telefonunuzun kamerasından aldıkları görüntülerin yardımı ile bulunduğunuz çevre hakkında size ilginç bilgiler verebiliyor. iPhone, Android ve diğer cep telefonları için bu alanda en gözde programları size tanıtacağız.


Geliştiriciler 'Augmented Reality' ile yeni ve geliştirilmiş bir gerçekliğe ulaşıyorlar. Pratikte ise bu şu anlama geliyor: Siz Taksim'de Galatasaray Lisesi'nin önünden geçiyorsunuz; bu sırada cep telefonunuzda özel bir programı çalıştırıp kameranızı yapıya doğru tutuyorsunuz. Program sizin nerede bulunduğunuzu tanımlıyor ve size obje (Galatasaray Lisesi) hakkında detaylı bilgiye ulaşma imkânı veriyor, mesela Wikipedia üzerinden... Böylece cep telefonu ve özel programlar aracılığı ile; herhangi görülmeye değer bir mekan, sokak ya da kişi hakkındaki gözleminiz, ilgi çekici bilgilerle zenginleştiriliyor.

Ama bu kadarla da kalmıyor; bazı uyanık geliştiriciler ulaşılan bu gerçeklik seviyesinin de üstüne çıkmak için daha başka fikirler de ortaya koyuyorlar. Bu yazımızda; iPhone, Android işletim sistemine sahip olanlar ve diğer cep telefonları için en gözde uygulamaları ve konseptleri inceleyeceğiz. Videolarda bu yenilikçi programlarının nasıl işlediğini görebilirsiniz.

Tüm konu: Yeni moda: Cepte artırılmış gerçeklik...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: En çok ilginizi çeken uygulama...