Yeni notebook aldım pili nasıl kullanmam lazım

lunaticium
02-01-2011, 12:00   |  #1  
lunaticium avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj

Arkadaşlar geçen ay yeni bir laptop aldım,bilgisayar çok iyi hem oyun oynuyorum hemde programlar kullanıyorum, daha önce dizüstü kullanmadığımdan pili nasıl kullanıcam onuda bilmiyorum yani fiş hep takılı şarj oluyor arada bir çıkartıp pili boşaltmak lazım mı,yoksa tam tersi mi?
bilgisayar yaklaşık 7 saat açık kalıyor,

pili çıkartiim mi? çıkartırsam dolu mu olsun yoksa şarj edip dolduktan sonra mı çıkartiim? bilmiyorum yardımcı ollun..

lunaticium
02-01-2011, 12:55   |  #2  
lunaticium avatarı
OP Yıllanmış Üye
603 mesaj

ne yani hiç bilen yok mu?

R.O.G
02-01-2011, 13:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
247 mesaj

Pili çıkarmadan kullanmalısın.Elektrik kesintilerinde cihaz zarar görebilir.Sürekli prize takılı kullanıyorsan haftada 1 kez baaryayı sonuna kadar boşalt ve bilgisayar kapalı haldeyken tekrar doldurup prizden kullanmaya devam et.

Eğer arada sırada prizden çıkarıyorsan 2 kerede bir bataryayı boşaltıp tekrar doldurup kullan.Yani bilgisayarı priden söktün ama bataryayı bitirmedin. Getirip prize takıp kullanmaya devam et.İkinci kez daha sökersen ve bataryayı yine bitirmemişsen bu sefer prize takma.Bataryadan kullanmaya devam edip şarjı bitir.Sonra tekrar şarj et.

lunaticium
06-01-2011, 20:17   |  #4  
lunaticium avatarı
OP Yıllanmış Üye
603 mesaj

Teşekkürler

akcanon
06-01-2011, 20:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
114 mesaj

Hep prize takılı kullanacaksan hafta 1-2 defa bataryayı boşaltman lazım.

lunaticium
07-01-2011, 12:11   |  #6  
lunaticium avatarı
OP Yıllanmış Üye
603 mesaj

evet hep pirizde çünkü şimdilik biyere götürmüyorum, en son tam %100 doldurdum ve pc kapalıyken çıkardım kuru bi yerde sakladım haftada bir boşaltıyorum tekrar 100 olunca çıkartıyorum, bir sorun yok gibi
ve pil ile çalışırken pc otomatik ayarları indiriyor GPU vs vs... oyunlarda takılmalar oluyor o yüzden içinde 2 adet grafik kartı var biri oyun diğeri normal kullanmalarda, onun için pili çıkardım ve gayet iyi çalışıyor