Merhabalar. 2006 yılında toplayıp bugünlere kadar beni üzmeden getiren bilgisayarımın değişim zamanı geldi sanırım. Yakın zamanda ekran kartını yenilemiştim fakat anlaşılan tek başına ekran kartıda kurtarmıyor artık. :)
İşlemci : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz 2,33 GHz
RAM : 2.00 GB DDR 2
Sistem Türü : 32 bit işetim sistemi, x64 tabanlı işlemci
İşletim Sistemi : Windows 8.1 Pro
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce GT 420 2BG 128Bit Dx11
Dün bilgisayarımı formata götürdüm bütün bilgisayarı sil baştan sıfırlamalarını istedim. Win 8 kurulmasını tavsiye ettiler götürdüğüm yerde. Önceki iişletim sistemim Win 7 Ultimate'di ve gayet memnundum fakat tavsiyesini kulak ardı etmeyeyim dedim Win 8 kurdurdum. Bilgisayarımı alıp açtığımda herşey daha iyi, bilgisayarım eskiye nazaran çok daha seriydi. Gerek açılış, gerek nette gezinmem, gerek programlar - klasörler arası geçişler olsun. Fakat oyunlarımı yüklemeye başlayıp oynamaya kalktıgım zaman bugüne kadar görmediğim kasmalar, donmalar yaşamaya başladım ve Win 8'den fazlasıyla pişman oldum. Fakat problem Win 8'den ziyade bbilgisayarımın donanımı olduğu için artık ya donanımı yenilemem gerekiyor yada yeni bir pc toparlamam gerek. Bu konularda pek bilgili değilim o yüzden sizlerden bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum :)
Acaba hiçbirşeye dokunmadan sadece 8GB DDR3 RAM eklesem bilgisayarıma elimdeki ekran kartı ve işlemciyle eskiye nazaran daha iyi bi performans elde edebilir miyim bana bunun eksi ve artıları ne olabilir ? Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.