Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim önce kendimi tanıtiim, ismim Mert ve öğrenciyim. İleride grafik tasarımcısı olmayı düşünüyorum bu sebeple Adobe After Effects, Cinema 4D gibi su gibi ram yiyen programlar kullanıyorum ve açıkçası laptopum bana yeterli gelmiyor. Yeni bir pc olarak masaüstü almayı planlıyorum ve muhtemelen 4gb ramin yeterli olmadığını düşünüyorum, bu yüzden sizden 6gb rami olan pc tavsiyeleri bekliyorum. İşlemci olarak ise kafamda i7 veya AMD Phenom II X6 tarzı bi şeyler var. Ekran kartından pek anlamıyorum o yüzden bu konuda bi şey diyemicem. Ancak bu yeni alıcam pc nin bu tip programlara ve black ops gibi oyunlara karşı kasmaması şart. Açıkçası toplama da istemiyorum belki bir son çare olarak düşünebilirim. Fiyat aralığı olarak ise 1.800 den fazla olmaması şart. Şu anki pc min sistem özellikleri ise şu şekilde:
System Manufacturer: Lenovo
Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU T4200 @ 2.00GHz (2 CPUs), ~2.0GHz
Memory: 3072MB RAM
Available OS Memory: 2526MB RAM
Bu da ekran kartı:
Card name: NVIDIA GeForce 9300M GS
DAC type: Integrated RAMDAC
Display Memory: 1250 MB
Dedicated Memory: 243 MB
Shared Memory: 1007 MB
Current Mode: 1280 x 800 (32 bit) (60Hz)
Output Type: Internal
Evet arkadaşlar pc önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca ikinci bir plan olarak babamla laptopları takas edebiliriz. Onunki de benimkinin çok benzeri ancak rami 4GB. Teşekkürler :)