Selamlar sadece kasasına 2200tl harcadım bugun aldım sistemi heycanla eve geldim montajını yaptım, monitörü taktım ve görüntü gelmiyor.
** Ekran kartının arkasında 2 adet dvi cıkışı ve hdmi cıkışı var, dvi dan bağlıyorum monitörü. Her iki soketi de denedim. Ayrıca analog adaptörü de var onu da taktım, monitöre analogdan bağladım ucu dvi cevirip iki sokete de denedim. Yine görüntü yok.
** 2 ayrı monitörle denedim 2 monitörde laptopa takınca calısıor (analog) yeni sisteme takınca calısmıor
** Ekran kartını 2 pci 16x soketine takarak denedim ikisinde de sonuç aynı. Ekran kartında fan çalışıyor powera takılı fakat görüntü gelmior.
Kullandıgım parçalar şöyle:
gigabyte g55 ud3r corei5 i7 uyumlu anakart
corei5 3.33 ghz sanırım işlemci soket 661 sanırım
4 adet 2gb ddr3 ram
HIS ati radeon 5770 ekran kartı. Kalın 2 slot kaplıyor kart alt alta 2 dvi cıkışı var.
460watt power supply ( sorun bu olabilirmi? herşey çalışıyor anakartta cpu güç ışıgı var oda full gozukuo hatta )
Kurarken yaptıgım işlemler:
anakartı monte ettim, cpu ve fanını taktım, kasanın power switch, audio ıvır zıvır kablolarını anakarta taktım, ramleri taktım, dvd writer ve harddiski yerine koydum, ekran kartını taktım, harddiski sata0 dan baska bir harddiski sata1 den dvd yi sata6 soketinden bağladım güç kablolarını taktım. Fan kablolarını anakarta taktım, güc kablolarını taktım, anakarta takılan güç kablolarını taktım bitane 12 lik bitane 4lük uç. cpu fanını bağladım, ekran kartına güç kablosu taktım . Kartın kenarında bi soket var 4 lü kare kendi kablo da vermişti onu bağladım eski ide hdd lerin güc aldıgı kabloya uygun ucu onlardan birine bağladım fanı çalışıyor.
yarın aldıgım yere götürücem sanırım ondan sonra aylarca tamir fln bekletmezler umarım direk deiştirticem eğer çözüm bulamazsam. Sorun ekran kartımı ondan emin olmak istiorum komple kasayı götürmek istemiorum. Yardımcı olursanız cok sevinirim