yeni pc topladım ama pc cok yawas

10-messi
17-07-2010, 00:51   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

işlemci: amd athlon x4 630
ekran kartı:zotac gts250 1gb 256bit
4gb ram anakartta gigabyte ma790gp-ud4

sıstemım bu pcyı yenı topladım fakat pc cok yawas format fılanda atmama rahmen oyunlar fılanda takılıyo vistada sistem derecelendırmede hepsıne 5.9 werıyo yanı en yuksek puanı werıyo ama performans berbat sızce bu neden olabılır acaba bu sıstemımı 400w psulu eskı kasama topladım ondan dolayımı ii performans alamıyorum yardım edersenız sewınırım

a.ozcan
17-07-2010, 09:28   |  #2  
a.ozcan avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj

Süleyman. arkadaşımızdan alıntıdır ;
1. "Your Uninstaller" programını kurun.
2. Sürüyle gereksiz Samsung yazılımını kaldırın, hemen herşey için Windows yeter.
3. "Ccleaner" programıyla çöpleri temizleyin.
4. Tune UP Utilities 2009 programıyla bilgisayarınızı optimize edin.
5. Şu konuya müracaat edin: https://www.chip.com.tr/forum/dah ... -vista_t102137.html
6. Sürücülerinizi güncelleyin.
7. Güncel bir güvenlik yazılımı kurmuşsunuzdur sanırım.

black_flood
17-07-2010, 10:16   |  #3  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

iyi güzelde vistayı direk çarpılıyorum artık listedende silindi piyasadaki deneme amaçlı xp yada windows 7 kurma imkanın varmı varsa sıfır kurulum yapıp dene bunların dışında işlemcinin ısı değeri kaç dereceişlemci fanı 4200 rpm üzeri ise zaten tehlike durumuna girmiş durumdadır cpu sıcaklığı en az 48 derece civarıdır.

eski kasanın soğutma sistemi yeteli gelmiyor olabilir nasıl diyeceksin kasa içi hava silikülasyonu yetersiz ise aşırı ısınma nedeni ile sistem sürekli donar ve kilitlenir.
benim sürekli yaşadığım bir sorun antalyada aşırı sıcaklarda örneğin bugün 44 derece sıcak bekleniyor en az ve sistemde hiç bir yazılım uygulama açık değil pc içi 45 derece oda sıcaklığı 38 derece.
klima açınca geri 33 dereceye düşüyor.

Not: phenom 945 x4 var athlondan daha beter ısınıyor ısınma sorunu oldumu.

666efecan
10-10-2010, 15:52   |  #4  
Yeni Üye
38 mesaj

önce hayırlı olsun yeni pc vista cok fazla sistem kaynağı ve rem kullandığı için yavaşlaması normal sana tavsiyem xp veya win7 yüklemen ve gereksiz kullanmadığın programları kurmaman olmalı eski kasada topladım pc yi demissin ama ondan kaynaklanmıyodyr 400w  psu yeterli senin pcn için yeterli olmasa sistem yeterli güç alamadığı için baştan calışmaz bide cpu ve ekren kjartının gpusunun sıcaklığını ölcen programlar yükle ve pcnin sıcklığına bak ondanda kaynaklanıyo olabilir ısınan işlemci yavaşlar yeni ve daha iyi soğutan fanlarla sıcaklık sorununu cözebilirsin

Atilla Sarıtaş
10-10-2010, 16:19   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Konu 3 aylık. Çoktan halledilmiştir.