yeni sistem 400tl

kafka
12-07-2009, 23:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

evet arkadaşlar 400tl nakit para söz konusu daha fazlası da çıkmaz :/

ihtiyacım olanlar
-anakart
-işlemci
-ram
-ekran kartı
-kasa

übersüper bir oyun makinası derdim yok ama 7senedir 7/24 açık dururbilgisayarım arada bir oyun oynarım onda da çok sorun yaşamakistemiyorum o yüzden ekran kartını çok da düşük tutmak istemiyorumtabii.. asıl derdim iyi bir işlemci ve uzun süre yükseltmemgerekmeyecek ramler zira bilgisayarı çok kullanıyorum ağır açılanexplorer dosya taşıma yavaşlıkları firefoxda 3tabden fazla açamama 3tabaçıkken mp3 dinleyememe gibi sorunlar yaşamak istemiyorum artık :) .5+1 creative ses sistemim var samsung syncmaster 2253BW monitörüm var80gb samsung hdd ve 250gb external philips hdd var
monitörü hdmia bağlayabilmek istiyorum mesela artık :) 2saat photoshopla uğraştıktansonra bilgisayarı resetlemek zorunda kalmak istemiyorum. usb ilebağlanan 5-6 aletim var kasanın arkasına iki büklüm eğilip tak çıkartuğraşmak istemiyorum şuanki kasamda bulunan usb girişlerini sorunsuzkullanamıyorum pek . bağlayabildiğim usb çoklayıcılar dahi çalışmıyor.vs. vs. umarım erdimi anlatabildim. bana yardımcı olabilirsenizsevinirim.

şimdiden teşekkürler.

doodLex
13-07-2009, 01:34   |  #2  
doodLex avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
343 mesaj

400 Liraya gerçekten zor olur. Birde uzun zaman değiştirmek istemiyorum diyorsunuz. Bu zor olucaktır birde 400 liraya sistem toparlıyacaksanız 2. el alıcaksınız. Yada 0 olucak ama eski teknoloji olacak . Sizi öyle oyunlarda da tatmin edeceğini sanmıyorum.

kafka
13-07-2009, 10:03   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

uzun süreden kastım 2senedir taş çatlasa. 2sene idare etse yeter :)
oyun konusunda da dediğim gibi çok oyun meraklısı değilim..

Phoenix_
13-07-2009, 16:13   |  #4  
Yıllanmış Üye
895 mesaj

gerçekten de bir 2. el PC bulmanız sizin için daha iyi olacaktır.Photoshop kullanıyorum yazmışsın.Bir oyuncunun ihtiyacı kadar olmasada sizin de bir ekran kartına ihtiyacınız olacak.

Hadi 650Tl-700 Tl olsa birşeyler düşünülebilir ama 400TL ye çok zor.

osmanefe
13-07-2009, 19:31   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,693 mesaj

-anakart
http://www.exa.com.tr/gigabyte/a ... mes2p-328-7689.html
Fiyatı: 97,88
-işlemci
http://www.exa.com.tr/amd/cpular/amd_athlon-325-7038.html
Fiyatı: 114,93
-ram
http://www.exa.com.tr/kingston/bellekler/kingston_2-326-5276.html
Fiyatı: 48,01
-ekran kartı

Fiyatı: 108,17 TL
---------------------------------------- Kasa Hariç Genel Toplam-----------------------------------------
= 368,99 KDV Dahil Fiyat Bu
Kasa istediğiniz gibi ön panelde çok fazla usb olan kasa bulmak zor özel yapım bir kasa olması lazım bunun yerine mevcut kasanıza
http://www.exa.com.tr/frisby/usb_urunler_kategorisinde/frisby_usb-425-5603.html
bu usb çoklayıcı alıp masanız veya kasanızın üstünde uygun bir yere koyarak usblere ulaşmayıda kolalaştırmış olursunuz.

Mevcut kasanızın içinden çıkıcak donanımları 2. el bir arkadaşınıza veya yakınınıza veya tanıdık veya tanımadığınız 2.el bilgisayar donanımı alan bir bilgisayarcıya satarak elde ettiğiniz paraya poveriniz 400 waatın altındaysa yeni bir pover eğilsede isteğinize göre bir kasa alabilirsinizi 400 tlye anca bu kadar çıkıyo kusura bakma Masum

Son Düzenleme: osmanefe ~ 13 Temmuz 2009 19:40
osmanefe
13-07-2009, 19:47   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,693 mesaj

Bu ekran karı sizi en azından sizi 3 sene hangi oyunda olursa olsun kesinlikle idare eder ama maliyeti düşürmek ben ben ardabi fifa 3 5 araba yarışı lowda kasmadan oynamak mediumda filan sorunsuz oynamak isterim derseniz
http://www.exa.com.tr/sapphire/e ... d3650-334-6869.html
Fiyatı:92 TL

veya

Fiyatı: 81 TL ama pek oyun performansı vermez siz yinede GDDR4 lu 3650 yi alın

size yeticektir.

önerdiğim anakart yeni işlemciler için yeterince iyi değil ama AM3 desteğide var yani phenom 2 seriyi son seviye bir işlemcide takabilirsiniz ama eğer öyle bir imkanınız olursa gigabytenin sitesinde işlemci destekleri listesine bakmanızı öneririm.

kafka
13-07-2009, 20:36   |  #7  
OP Taze Üye
4 mesaj

herkese çok teşekkürler. mevcut kasamdan acilen kurtulmalıyım ama ben. yani 7senelik bir kasa kendisi ve aldığım dönem de çok kullanışlı bir şey sayılmazdı..

son 7senedir kullandığım sistem şu:

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2
Language: Turkish
System Manufacturer: Intel MotherBoard D850GB
System Model: GB85010A
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1500MHz
Memory: 512MB RD RAM

Card name: NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce4 MX 440 with AGP8X
Display Memory: 64.0 MB

Current Mode: 1680 x 1050 (32 bit) (60Hz)
Description: SB Live! Audio [DF80]
Driver Provider: Creative
Model: TSSTcorp CD/DVDW SH-W162C
Model: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B

bu sistemin ne kadar yavaş işlediğini ne kadar kolay şiştiğini tahmin edebiliyorsunuzdur. 400tl'nin az olduğunun farkındayım ama bir çift çekirdekli işlemci 2gb ram ve iyi bir anakart ve ortalama bir ekran kartıyla en azından film izlerken, internette dolanırken dandik facebook oyunları oynarken bol javalı flashlı sitelerde dolanırken çok daha rahat olabileceiğimi düşünmüştüm. şuanki durumumdan daha iyi olacağı kesin ancak piyasadan çok uzak kaldığım için markaları ve performanslarını, hangisinin iyi hangisinin sorunlu olabileceğini hangi anakartla hangi işlemci ve ekran kartının uyumsuz olabileceğini bilmiyorum bu yüzden sizlerden yardım istedim.

şimdiye kadar önerilen konfigürasyonlara göz atıyorum sizden yeni tavsiyeler de bekliyorum.

buarada ucuz kullanışlı bir kasa alıp elimdeki usb çoklayıcıları kullanabilirim. psu su sağlam insan gibi fanı olan ortakarar bi kasa işimi görür heralde..

Son Düzenleme: kafka ~ 13 Temmuz 2009 21:03
kafka
13-07-2009, 21:26   |  #8  
OP Taze Üye
4 mesaj

@osmanefe

bu tavsiye ettiğin sisteme aynı ramden bir sonraki ay 1 tane daha ekleyebilirim sanırım?
anakart ve işlmeci ve ilk tavsiye ettiğin ekran kartı da benim için yeter de artar gibi görünüyor
kasayı da ayarlayabilirsem +-400tl ye çıkmış oluyor sistem
çok teşekkürler

osmanefe
14-07-2009, 13:36   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,693 mesaj
Alıntı: kafka  
@osmanefe

bu tavsiye ettiğin sisteme aynı ramden bir sonraki ay 1 tane daha ekleyebilirim sanırım?
anakart ve işlmeci ve ilk tavsiye ettiğin ekran kartı da benim için yeter de artar gibi görünüyor
kasayı da ayarlayabilirsem +-400tl ye çıkmış oluyor sistem
çok teşekkü

Birşeydeğil yadım edebildiysek ne mutlu her zaman bekleriz Göz kırpmaGülüş