bi arkadaşa 3-5 gün önce sistem aldık.
aslında olayı anlatayım
ben kendime e7300 // 2x2 ddr2 1066 cl5 // hd4870 // 500gb 32mb 7200.11 sata2 // 19" 1440x900 5ms samsung vs. vs. vs. bu civar bi sistem almayı düşünüyodum.
arkadaş geldi bana yeni pc alacam nası bişi alim dedi ben de hem iyidir hem de test etmek olur die benim parçaların aynısıyla bi pc toplattım ve çalıştırdık..
her neyse..
anakart asus p5q pro
psu 500watt coolermaster(çok sağlam psu ama ha)
vga: powercolor hd4870
hdd 500gb 7200rpm 32mb sata2 maxtor
monitör 22" 1680x1050 5ms samsung lcd
lg dvdrw
win xp pro sp2 tr
2x2gb dualch ddr2 800mhz ram
işte sistem böyle
işlemciyi 10x300 yaptık ram ler de ona göre oc oldu işte tam mhz sini hatırlamıyorum. cl5 te idi.
ekran kartı oc siz.
vga: 55C
ram: 40C
cpu: 43C
catalyst 9.4 vardı
akla gelebilecek tüm oyunları yükledik. bi aksilik oldu ama en önemlisini yükleyemedik.. crysis(crack uymadı ayıptır sölemesi )
açıkcası performansı beni oldukca tatmin etti denemez...
tamam 1680x1050 her şey en yüksek detay aa ve af sonuna kadar açıktı ve gene de oynanabiliyodu ama nadir de olsa arada takılmalar oluyodu.. ayrıca sistemin açılması 24-25saniya falan sürüyodu...
bi de xp vardı^^
ben şimdi o sistem xp de nası çalışıyosa vista sp1 ya da (çıkınca) windows 7 de o sistemin xp de çalıştığından daha hızlı çalışmasını istiyorum. biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir...
öyle şak diye açılacak her oyunu direk en yüksek detay ayarında hiç zorlanmadan açacak pc.
yani en azından winxp mce sp2 ve güncel driver ile crysis i 1920x1200 high 8xaa 16xaf yani en yüksek derecede 50-60FPS zorlanmadan açabilmesi lazım.
para o kadar da önemli deil ama uçuk olmazsa sevinirim.
şu an bende 8x350 e2140 var 2x2 dualch gddr2 700mhz cl4 elpida ram 1gb 128bit 800/1102 ye oc lenmiş hd3650 var (işlemci soğutucusu asus triton70) ram ler soğutucusuz ve 450watt dandik bi power var. markası wincase sanırım.
ben iyi bi sistem almayı, oc çekmeyi ve 2-3 yıl kullanmayı düşünüyorum.
kafamda şöle bişi var.
45nm destekleyen kaliteli şık bi anakart.
tabiri caizse öküz gibi bi kasa
minimum 750watt sağlam bi psu(herşeye yetecek yarıyolda bırakmayacak)(ör: 4 tane raid hdd + öküz gibi işlemci fanı + 3x dvdrw + 1x ön panel + 7-8 tane 12cm kasa yanı fanı + 2 tane 4870 gibi ekran kartı + hepsine[işlemci/ram/vga) oc de yetecek bişi)
şu 4890 lar çıkmış. en az o tarz bi ekran kartı
his lerin iceq4+turbox ları güzeldi mesela. o tarz iyi soğutuculu ve oc li. artı daha da oc çekilebilir^^
nv tarafından da 4890 rakibi heralde gtx285 mi 275 mi ne öyle bişey oluyor. öyle bi ekran kartı
tabi anakartta vga ya göre slı ya da cf olursa ilersi için iyi olur.
2 tane 2x2gb dualch ddr2 1066mhz soğutuculu cl5 sağlam kit.
1200/1300 falan oc etmeyi düşünüyom
işlemci de e8500 olabilir, q9450 olabilir 9550 olabilir ama eeen enn aşşağı e8400 olmalı. daha da altına inmemeli^^
işlemciyi de oc etmeyi düşünüyorum
sanırsam +4ghz iyi bi değer
akasa nın bakır&alüminyum tabanlı bakır ısı borulu ve 4/3 ü alüminyum 4/1 i bakır yapraklı mavi led li 12cm işlemci fanı var. o hoşuma gitti. ya da ocz vendetta2 falan olabilir. ama işlemciyi iyi soğutsun. +4ghz oc de bile serin stabil rahat çalışsın yani.
gerekirse kasa yanını üstünü altını önünü deler bisürü 12cm lik kaliteli kasa yanı fanı takarım(coolermaster gibi)
hdd olarak ta yüksek kapasite yüksek hız istiyorum.
2x raid olabilir.
32mb önbellek şart.
7200 ya da 7200.11rpm(zaten bu standart)
monitör olarak bişey karar vermedim henüz.
2 tane güzel dvdrw
kaliteli bi ses kartı(ön paneli olan. hani şu cd rom a takılan ve güzel görüneninden)
1 tane de şık ve kullanışlı bi ön panel
tabi kart okuyucu slotlarını da unutmamak lazım.
klavye/fare kablosuz ve güzel olursa sevinirim.
lx700 ler hoşuma gi,diyo ama enter tuşları küçük. hayatta kullanamam öyle küçük enter tuşu. ö tarz da güzel bi desktop.
kaliteli iyi video çeken bi webcam de olmazsa olmaz.
bi de o sistemi herr türlü rahat götürecek bi ups. sistemi riske atmaya değmez dimi??.
eğer yazdığım eksik bişey varsa eklersiniz.
o tarz bi canavar istiyorum işte.
işletim sistemine karar veremedim daha.
xp home olabilir xp prof olabilir xp mce olabilir vista olabilir 7 olabilir.
tabi 8gb ram olacaı için 64 bit olacak ve oyun/uygulama/driver vs. vs. vs. sorun çıkarmamasını ayrıca hiç bir şekilde performanstan ödün vermemesini istiyorum.
cevaplarınızı bekliyorum okuduğunuz için teşekkürler.