Öncelikle merhaba arkadaşlar Vatan Bilgisayardan bilgisayar toplayacagım kesinleşmiş olan sistemim aşağıda yazıyor ancak anakart konusunda kararsız kaldım bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum
Öncelikle ben sadece oyun için bir bilgisayar topluyorum anakartta O.C yapmam gerekirmi (Sanmıyorum ama genede sorayım)
max 250 300 tl arası olması gerekiyor vatan'da hafta sonu indirimiyle beraber 300 tl civarında olabilir. Ayrıca topkapı şubesinin stoklarında olan bir kart önermeniz daha makbul olacaktır.
Ayrıca oyun için işlemci Amd Fx 8350 (İndirimle 483 Tl) yüksek seviyedemi? coğu kişi FX 8150 - FX8320 (İndirimle 2 işlemcide 335 TL) al her türlü yeter 2 3 sene boyunca diyor hem kalan 147 tl ilede ister anakarta biraz bütce ayır ister 2x4 ram al bu şekilde öneri yapanda var.
Bu arada almadığım tüm parçalar için öneri yapabilirsiniz daha iyisi varsa benim bilmedigim o fiyatlara.
Kısace sistem
Güç Kaynagı 800 W +80 Plus (aldım)
Ekran Kartı Powercolor 7850 256 bit 1 gb(Aldım)
Ram 242 TL Ne ara bu kadar pahalı olduysa artık G Skill 2x4 GB Ripjasx 1866 cl9 (HALEN ALMADIM ALACAGIM )
İşlemci Amd Fx 8350 483 Tl (HALEN ALMADIM ALACAGIM) Yukarıdada belirttiğim gibi 8150 yada 8320 olarakda değiştirme gibi bir fikrim var arada 150 tl fark var yeni nesil oyunlar için yeterse 8350 yerine 8320 almayı düşünüyorum
İşlemci için sıvı soğutma 159 Tl (HALEN ALMADIM ALACAGIM) - Yorumlara göre 212 evo filan diye bir sogutucu daha vardı efsane filan diyorlardı normal fanlı onuda alabilirim.
HDD 1 TB HDD Var markasını tam bilmiyorum Sata 3 destekli.