Evet Nvidia'nın da listesi var ama biraz karışık. O listede de aynı markalar olduğu için ATI'nin bu basit listesini link olarak veriyorum. Nvidia için slizone adresine bakabilirsin.
Yeni Sistemde Sorun Bitmiyor.
Evet arkadaşlar sorun çözüldü. 550 watt bir power ile kasayı c.tesi , pazar full test ettik. Bir kere bile Takılma,Donma,Mavi Ekran, Rest. Vs gibi sorun görmedik. Demekki powerdanmış :) .
http://www.exa.com.tr/ocz/power_supply/ocz_fatality-343-8718.html
Bu powersub ı sipariş geçtim. Emek ve önem veren herkeze teşekkür ederim. Süleyman. Sana daha çok teşekkür ederim. :P
Rica ederim, geçmiş olsun tekrar ve yeni PSU'nu ve sistemini güle güle kullan.
Demek ki neymiş?..
Konudan devam ediyorum. Öncelikle arkadaşlar sizlerede söyliyeyim.
1- http://www.hepsiburada.com/produ ... tId=Bd850861#tablnk
2- http://www.exa.com.tr/kingston/b ... yperx-326-5930.html
Bu iki ürünü, Yani power i ve ram i bunlarla değiştiriyoruz. Power tabiğkide yatiyordur ama almışken 700 watt olsun dedik. Şimdi Süleyman. Msj okudumda. Ekran kartından çok fazla bişey istemiyorumki ben. Yapabileceklerini istiyorum. Şimdi oyunlardaki kullandığım options ayarlarını yazıyorum.
1- Crysis ; 1024x768 , En ileri , Antialiasing kapalı.
2- Call of duty mdw2 ; 1024x768 extra, Antialiasing x4
3- Nsg Shift; 1024*768 , high , Antialiasing X8
Evet arkadaşlar. Eğer PALİT GTS 250 seçtiğim özelliklerde oynayamayacaksa, Ben o kartı Yakayım.
Şimdi süleyman. Yine arkadaşından örnek veriyorsun diyecek ama. Arkadaşım Crysis i ;
ASUS PSQ OC.
3 GB RAM Hyper X
750 WATT PSU
INTEN E8500 İŞLEMCİ
ZOTAC 9800 GT AMP.
Bu sistem ile Crysis i ; 1024*768 , En ileri , Antialiasing 8 Q da hiç takılmadan oynuyor.
Yani Süleyman. Ben ekran kartından senin tahmin ettiğin kadar çok bişey beklemiyorumki . Zotac 9800 GT AMP kadar bile olamıyorsa PALİT GTS250 O ayrı bir konu.
Yeni siparişler gelsin hayırlısıylada ozamanda olmazsa komple geri iade edicem makinayı. Ayrıca Süleyman. PSU için çok geç siparişi geçtim bile. Neden geçtin dersen OCZ 700 watt markasından dolayı alırken hiç tereddüt bile etmedim. KOnu bundan ibaret işte.
Remleri 4 GB yapmayı denedin mi hiç? Bir de İşlemciyi 3 GHz'e getirip denemeni tavsiye ederim.
Anladım nedemek istediğini. Onlarda aklıma geldi Yani 4 GB ram . Şu PSU ile yeni ram bi gelsinde birde öyle deneyim. Yani daha çok başını ağrıtacağım Süleyman. :) Tşk.
Unutmadan ram diyince aklıma geldi bunuda konuya ilave edicem. Öyle ilginç bişeyki Süleyman. Dün yani pazar günü denedim. Bilgisayarcı kendi ramlerini verdi al abi dene bi dedi. Denedin ilk taktım makina 10 dakika açılmadı sonra açıldı oyunlara girdim. 30 dk kadar oynadım. Takılmalar kesik kesik duraksamalar ortadan kalktı. mavi ekran da almadım ama tabi bu 30 dk anlaşılacak bişey degik. Sonra bir saat sonra pc yi tekrar açtım. yine aynı ram lerle bi daha makina o ram lerle hiç açılmadı. Sürekli siyah ekrana geçip, win sys 32 bilmem ne hatası dedi , Bu hataya yeni bir donanım yada yazılım neden oldu dedi. Sonra çıkartıp Benim Hı - Level 2 gb ı taktım makinam hemen açıldı bir dahada o hataları vermedi. Ya diyorumya delirecem. Mantığı olmayan hatalar bunlar. Çizgi elektronik i aradım dedim ya kız uyumsuz dedi diye sanırım kızın dedigi gibi anakart gerçekten ram ayırıyor. ramlerde bunlar. 10 numara ram yani;
Diyorumya yarın yeni PSU yu bi de rami takayım. Yani Asus un önerdigi Kingstoın Hyper-X i ondan sonrada daha olmadı komple geri iade edicez.
Remleri de Memtest ile test etsen iyi olur.
Hallolsun hele de...
Not: İsmimi yazarken "Süleyman." şeklinde yazmana gerek yok. "Süleyman" diye bir kullanıcı adı olduğu için sona nokta koymak zorunda kaldım. :)
Tamam Süleyman :)
http://img211.imageshack.us/cont ... 07o.jpg&via=mupload
http://img211.imageshack.us/cont ... 07o.jpg&via=mupload
Evet Üstadlar. Hata resmi vede msj ı ile ilgili cevaplarınıza çok ihtiyacım var.
geçmiş olsun arkadaş asus kullanıyorsan sorunların bitmez bende de asus p5qc var ekran kartım palit 1 gb 128 bit işlemcim seninle aynı feel 450 waat güç kaynağıyla sorun yaşamıyorum sende yaşamıyorsun senin derdin ana karttan.asus un bu şapşal hataları milleti yıldırdı.bende de biosdan kısayol ile değişikleri kaydedip çıkınca overclock yapmış gibi saçma birşey oluyor şöyleki:güç düğmesine basıyorsun 1 saniye çalışıyor sonra fanlar işlemci fln bütün sistem 11-12 saniye duruyor sonra birden çalışmaya başlıyor. ama klavyeden yön tusşları ile bios değişiklerini kaydedip çıkınca sorun kalkıyor.aldığım bilgisayarcıya defalarca yolladım yapamadılar bir sürüde bilgisayarcı baktı anlayamadı ben rastgele sorunu buldum.söğütgölgesi forum diye bir forumları avr asus un resmi forumu oraya derdimi yazdım remleriniz uyum listesinde yok ondan yapıyordur onları uyumlu remlerle deneyin bios güncelleyin olmazsa bize yollayın dediler ama uyum listesine baktım samsung un saçma saçma rem modelleri destekleniyor.hiç bir yerde yok.insan bi corsair,kingston yada ocz rem destekler dimi amelelik resmen.seninki de bu şekilde amele bir hatadır bende de psu ya bahane buldular ama alakası yok bende de feel var
------------------------------------------------------------
konuyu şimdi okudum da kingston remle denesene birde senin derdin rem uyumsuzluğu %90 olmadı Qvr list e bak asus un global sayfasından ona uyumlu birşeyle değiştir.
BIOS'u "default" ayarlara getirir misin?
EVet Uyum listesini zaten indirdim. Kİngston Hyper-X KHX8500D2 Bu serinin 2 GB 1066 mhz ram ini sipariş verdim. Gerçekten bende şunu farkettim. Makinayı ilk açarken power düğmesine basıyorsun, İlk başta bi fanlar çalışmaya başlıyor, sonra makina kapanıyor 1-2 saniye sonra tekrar açılıyor. Birde bios a giriyorum. Overclock dışı değişiklikler yapıyorum. Overclock yapmışım gibi görüyor yani reset atınca overclock ibaresini veriyor daha sonra hatasız bir şekilde açıyor. Bilmiyorum. Şimdi ; OCZ 700 watt PSU ve Asus un anakartıma önerdiği ram i sipariş verdim. Onlarda bu gün yada yarın gelir. Takacam bakıcam olmadı adamada söyledim. Komple geri iade edicem. Nefret ettim ya ben hiç birzaman bu kadar sorunu bir arada görmedim.
EVet Uyum listesini zaten indirdim. Kİngston Hyper-X KHX8500D2 Bu serinin 2 GB 1066 mhz ram ini sipariş verdim. Gerçekten bende şunu farkettim. Makinayı ilk açarken power düğmesine basıyorsun, İlk başta bi fanlar çalışmaya başlıyor, sonra makina kapanıyor 1-2 saniye sonra tekrar açılıyor. Birde bios a giriyorum. Overclock dışı değişiklikler yapıyorum. Overclock yapmışım gibi görüyor yani reset atınca overclock ibaresini veriyor daha sonra hatasız bir şekilde açıyor. Bilmiyorum. Şimdi ; OCZ 700 watt PSU ve Asus un anakartıma önerdiği ram i sipariş verdim. Onlarda bu gün yada yarın gelir. Takacam bakıcam olmadı adamada söyledim. Komple geri iade edicem. Nefret ettim ya ben hiç birzaman bu kadar sorunu bir arada görmedim.bende olan sorunun başka bir türlüsü bu da.kapanıp açılma olayı için ben remleri söktüm biraz bekledim tekrar taktım bios bilini çıkarıp azcık bekledim taktım bios kendini sıfırladı şimdi sorunsuz.biosa girince kısa yol tuşu işe save&exit yapma yön tuşları ile save&exit e gel enter e basıp öyle yap.ya gerçekten bende nefret etmiştim o zamanlar saçma sapan şeyler allah belasını versin diyorsun bir süre sonra ana kart dediğin alırsın abi adam gibi rem i güç kaynağını takarsın canavar gibi çalışır asus un rezilliği yok yan yattı yok çamura battı
ANladım Yani örneğin F Bilmem ne F8 save falan yapma sağ ok tuşuyla gel sonra enter ike ok de diyorsun. Şu ram le power da yarın gelsinde daha öncelikli ram gelince işi anlıyacaz. Tekrar konuya olumlumu yada olumsuzmu cevap verecem. Benden sonrada belki sorun yaşıyacak arkadaşlara bulacağım sözümler yardımcı olabilir. Teşekkürler.
eet güzel olur bende remlerimi denemeyi isterdim ama adamlar samsung un saçma sapan bir modelini yazmış uyumluluk moduna tam amelasyon
Evet arkadaşlar makina. Komple Exa Elektronik 'e gitti . Ve dün akşam kargoya bana gönderilmek üzere verildi. Test sonuçlarınıda koliye eklediklerini söylediler. En büyük Sorun şuymuş;
ASUS P5Q SE2 bu seri ve P5Q serisi anakartlar. KEsinlikle Supoort listesinde yer almayan ramleri desteklemiyormuş. örneğin; Kingston Hyper-X8500 D2 serisi gibi ASUS onaylı ramler gerekiyormuş. + PSU ise ; Ocz 700W ModXStreaM (Pro Modüler Psu)
Bu model ile değiştirildi. 2. olarakta feel in PSU sunun yetmediğini bu yuzden oyunlarda kesik,kesik duraksama yaptığını söylediler. Ayrıca ram in 4 gb olması halinde oyunların FPS oranının 25-35 ten , 40-45 -47-48-50 civarına kadar yükseldiğini söylediler. Bende yok şimdilik 2 gb kalsın çünki Makina bana tam 1.400 tl ye geldi şuan kesinlikle alamam dedim. Bakalım Kargoyu bekliyorum. Umarım artık hallolmuştur. Arkadaşlar ASUS P5Q sersi anakartlarda Hı-Level kullanmayın. Yada, mutlaka ASUS Support dan anakartınızın ram desteklistesindeki , ramleri alın. Buda bana acı bir ders oldu. Bu acı dersi öğrenmek 40 günümü aldı. ASUS ; bu firmayada sağlam bir mail atacam. Şu işlerimi halledeyimde. Böyle saçmalık olamaz. Hadi Hı-Level i beyenmedin, OCZ 4 GB oyun canavarı ram taktım denemek içinm onlarıda ASUS anakartımız beyefendi beğenmedi. Ram lerin fiyatı en az 300-350 tl böyle saçma sapan iş olmaz. Neyse umarım düzelmiştir. Herkeze katılımından dolayı teşekkür ederim.
işin halledilmiş sevindim.maalesef ben kimseye asus tavsiye etmiyorum artık çok saçma yani bütün bunlar millet akın akın gigabyte geçiyor.asus un yaptığı amelelik den başka birşey değil.
Umarım çözülmüştür sorun, geçmiş olsun.
Kardeş power supply yeter bence ama kaliteli ise yeter bir var ki 250w lık birde gerçekten 250w lık var ki yeter fazlasıyla dediğimi anlayabildiysen ona göre hareket edersin detaylı açıklama yapmıyorum sorunun devam ederse yaz yine.