Yeni tanıtılan donanım ürünleri hakkında

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
d1laver
19-04-2005, 17:37   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

Öncelikle bütün chip editörlerine saygı ve sevgilerimi gönderererek mesajıma başlamak istiyorum. ülkemizde yayınlanan ve en iyi bilgisayar dergisi olduğunu düşündüğüm bir dergide çalışmak zordur diye tahmin ediyorum çünkü. ayrıca bu benim bu foruma ilk mesajım.

  Benim derginizin daha iyi hale getirilmesi için teklifim şu: yeni tanıtılan donanım ürünleri, ki bunları her ayki derginizde veriyorsunuz. tanıtımlarıyla ilgili olarak sadece o incelemeyi yapan kişinin kendi görüşlerini içermesi yerine incelemelerinin sonlarına ilgili benchmark programlarından aldığı puanlarında (fps veya puan) ilave edilmesi. o ürünü inceleyen kişinin görüşlerini okumak faydalı ve güzel oluyor biz kullanıcılar için ancak takdir edersiniz ki bu subjectif bir değerlendirme.

  Örneğin şu şekilde diyelimki bir ekran kartı tanıtıyorsunuz. o ekran kartının doom3 te gösterdiği fps değerini de incelemenizin sonuna eklerseniz bence daha güzel olur. incelemeniz subjektiflikten çıkmış olur. veya bu yeni bir cpu ise yapısal özelliklerini anlatmak yerine, yine belirlediğiniz bir benchmark programından aldığı skoru ilave etmeniz daha iyi olur kanaatindeyim. orada yazan rakamsal değerler zaten derginizi az-çok takip eden kullanıcılara bir fikir verecektir. (fazla söze gerek kalmayacaktır bir bakıma ve bu, incelemenizi daha sağlıklı hale getirecektir.)

  ancak burada da şöyle bir sorun olacaktır. her yeni tanıttığınız ürün için kullanılacak benchmark programlarının standart olması için önceden belirlenmesi gerekecektir. onuda yapmak donanım testlerinizi yapan değerli editörleriniz için çocuk oyuncağından farksız olacaktır.

  saygı ve sevgilerimle.

------------------------------------
beyin bilgilerin depolandığı bir yer değil, düşünme merkezidir.

omkkio
15-05-2005, 15:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
105 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2005

dilaver arkaşıma katılıyor ve eklemek istiyorum. testlerin çoğu ürün hakkında yetersiz bilgi veriyor. zaten bir sayfanın üçte bir kolonuna daha fazlasıda sığamaz. incelenen ürünler için en az yarım sayfa ayrılmasını talep ediyor bu subjektiflik konusunun dikkate alınmasıonı önemle yineliyorum.